English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Frode Johnsen

Frode Johnsen
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Frode Johnsen
Kallenavn Bastian
Født 17.03.1974
Fødested Skien
Høyde / vekt 188 cm / 81 kg
KARRIERE
Posisjon Midtbane og angrep
Draktnummer 9
Andre klubber Skotfoss, Odd, Nagoya
I RBK perioden 2000-2006
Overgangssum 15 000 000 kr
Landslag A-kamper


Rosenborg trengte en ny midtspiss da John Carew ble solgt til spanske Valencia sommeren 2000. Rune Lange var lenge ønsket, men til slutt ble hodesterke Frode Johnsen hentet fra Odd.

Johnsen, som måtte avbryte politiutdanningen i Oslo, slo umiddelbart gjennom i RBK-trøya. Han scoret fem mål på seks Champions League-kamper den første høsten, og var dermed en av de mestscorende i turneringa den sesongen. Dette banet vei for debut på landslaget.

I hjemlig serie var telemarkingen konstant målfarlig, og i skarp konkurranse med RBK-kollega Harald Brattbakk ble han toppscorer i Tippeligaen både i 2001 og 2004. I den sistnevnte sesongen ble han den store helten da han scoret hat-trick i den dramatiske serieavslutninga hjemme mot Lyn.

Den oppofrende, kanskje litt primitive, spillestilen til Frode Johnsen gjorde ham til en publikumsfavoritt, men den fungerte derimot ikke noe særlig ute i Europa med unntak for debutsesongen, og det var derfor en kjensgjerning at RBK gjennom flere år ikke la skjul på at klubben var på jakt etter en ny spiss.

2005-sesongen ble en stor nedtur for både RBK og Johnsen, som sleit med å finne nettmaskene. Klubbledelsen valgte i den forbindelse å hente inn både Steffen Iversen og Yssouf Kone. Johnsen tok dette som en mistillitsforslag, og ønsket seg bort. Flere klubber viste interesse sommeren 2006, og Johnsen ble til slutt solgt til japanske Nagoya Grampus Eight etter å ha scoret respektable 80 mål på 145 seriekamper (122 på 234 kamper totalt) for RBK.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb