English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Karim Essediri

Karim Essediri
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Karim Essediri
Født 29.07.1979
Fødested Paris, Frankrike
Nasjonalitet Tunisia
Høyde / vekt 183 cm / 79 kg
KARRIERE
Posisjon Angrep
Draktnummer 16
Andre klubber Club Africain, Club Meaux, Red Star Paris, Tromsø, Bodø/Glimt, Lillestrøm
I RBK perioden 2006-2006
Overgangssum 2 000 000 kr
Landslag A-kamper


Essediri ble hentet til Tromsø foran 2001-sesongen. Til tross for at han spilte fast, ble han året etter utleid til Bodø/Glimt, før han igjen vendte tilbake til "Nordens Paris". Han fikk sitt store gjennombrudd i den rødstripete TIL-trøya under ledelse av Per-Mathias Høgmo i 2004, og spilte seg samtidig inn i landslagstroppen til Tunisia, hjemlandet til foreldrene sine.

Høyrekantspilleren med den gode innleggsfoten bestemte seg tidlig i 2005 for ikke å forlenge kontrakten sin med TIL, som dermed åpnet for å selge ham mens de fortsatt kunne få penger for ham. RBK og Høgmo kom tidlig på banen, og ble noen dager før jul enige med Tromsø om en overgangssum på 2 millioner kroner, som kunne øke til 3,5 etter 60 spilte kamper.

Karim Essediri innledet debutsesongen i RBK med mange gode treningskamper og en grei serieåpning, og ble belønnet med VM-spill fra Tunisia. Høsten ble derimot et langt mareritt. Etter to måneder fravær på grunn av VM, ble han henvist til benken. Tidvis var han utelatt fra kamptroppene.

Daniel Braaten, Øyvind Storflor, Jan Gunnar Solli og Michael Jamtfall sto alle foran Essediri i køa, og derfor kom det ikke som noen overraskelse at RBK valgte å selge ham, da Lillestrøm i desember 2006 la inn et bud på ham. Nordafrikaneren spilte åtte seriekamper, tre cupkamper og seks Royal League-kamper uten å score mål.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb