English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Dagfinn Enerly

Dagfinn Enerly
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Arne Dagfinn Enerly
Kallenavn Smurfen
Født 09.12.1972
Fødested Oslo
Høyde / vekt 180 cm / 73 kg
KARRIERE
Posisjon Angrep
Draktnummer 8
Andre klubber Grei, Skeid, Moss, Fredrikstad
I RBK perioden 2001-2004
Overgangssum 7 500 000 kr
Landslag A- og G15-kamper


Da det ble klart at Jan Derek Sørensen skulle bli utenlandsproff i tyske Borussia Dortmund, måtte Rosenborg skaffe en erstatter på høyrevingen. Christer George ble kjøpt inn i august 2000, men trønderne ville i tillegg ha Moss-spilleren Dagfinn Enerly.

Ryktene om en overgang svirret lenge den høsten. Først 17. oktober kunne Enerly signere sin personlige kontrakt med Trondheimsklubben. Overgangssummen ble 10 millioner kroner. Men innen Enerly var på plass i Trondheim, rakk han å frata Rosenborg to poeng i den siste seriekampen sesongen 2000, da han sørget for uavgjort 1-1 på Melløs stadion.

Enerly trengte ikke lang tid som Rosenborg-spiller, før han ble med på landslaget igjen. I januar 2001 fikk han sin re-debut i Norge-trøya under en turnering i Hong Kong. Enerly spilte meget bra i Sørøst-Asia, men uten spill for RBK, blir det heller ikke landslagsspill. Årsaken er enkel: Forskjellige skader - ofte problemer med akillesen - har gang på gang ført til operasjoner, som igjen førte til lange skadeavbrekk.

Høsten 2002 var imidlertid en stor opptur. Enerly scoret fire mål på tre kamper, inkludert to vakre frispark mot Stabæk og Sogndal og et viktig straffemål borte mot Ajax i Champions League.

2003-sesongen var igjen preget av skader gjennom hele sesongen. I vårsesongen steppet Christer George inn som høyrevingvikar - med varierende hell, og på høsten var det Øyvind Storflor som tok over oppgaven. "Store Øyvind" imponerte, Enerly mistet tittelen "førstevalg på høyreving".

Samme høst signaliserte Dagfinn Enerly at det var uaktuelt for ham å forlenge kontrakten med RBK, som gikk ut 31.12.2004; han og familien ønsket seg tilbake til Østlandet. I juni 2004 skrev han under en avtale som gjorde han Fredrikstad-spiller fra nyttår, men litt senere samme måned gikk Rosenborg med å la ham bytte til FFK et halvt år før planlagt - mot en ikke-offentliggjort overgangssum.

PS! Enerly har representert Norge i fotballtennis-VM.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb