English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Bjørn Otto Bragstad

Bjørn Otto Bragstad
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Bjørn Otto Bragstad
Kallenavn Otto, Bob
Født 05.01.1971
Fødested Trondheim
Høyde / vekt 194 cm / 84 kg
KARRIERE
Posisjon Forsvar
Draktnummer 4
Andre klubber Utleira, Derby, Birmingham, Schwarz-Weiß Bregenz
I RBK perioden 1989-2000
Overgangssum ukjent
Landslag A-kamper


Bjørn Otto Bragstad kom inn i A-stallen i 1989, og fikk bra med spilletid allerede den første sesongen. Han gjorde seg tidlig bemerket med mange mål både riktig og feil vei. Det var likevel først i 1992, da både Trond Sollied og Knut Torbjørn Eggen hadde forsvunnet, at han fikk fast plass.

Han sikret seriegullet i 1993 med seiersmål hjemme mot Start i 1993, og var fast på laget fram til høsten 1996, da Jon Olav Hjelde fikk tilliten som kollega til Erik Hoftun. Da Erland Johnsen kom sommeren 1997, ble Bragstad plutselig bare et fjerdevalg i midtforsvaret, og mange mente at karrieren hans var på hell.

Men den knalltøffe trondhjemmeren kjempet til seg plass på laget, og ble innen kort tid igjen et soleklart førstevalg sammen med Hoftun. De dannet Tippeligaens beste stopperpar i flere år. Duoen fikk også lov til å spille sammen på landslaget noen ganger.

"Norges mestscorende midtstopper" spilte sin beste kamp i Rosenborg-trøya høsten 1999. I hjemmekampen mot Boavista i Mesterligaen, gjorde "Otto" ikke en eneste feil og beviste dermed at han var en av Europas beste stoppere.

Dette la flere europeiske klubber merke til, og proffryktene begynte å svirre. Etter godt spill for landslaget under EM i 2000, i Hoftuns skadefravær, var det klart at "Otto" kom til å forlate Lerkendal. Til slutt trakk Premier League-klubben Derby County det lengste strået, og kjøpte Bragstad for 23,5 millioner kroner i juli 2000, etter at Rosenborg hadde sagt at de ville la den erfarne forsvareren bli utenlandsproff som takk for lang og tro tjeneste.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb