English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Erik Bråthen

Erik Bråthen
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Erik Mellevold Bråthen
Født 16.09.1987
Fødested Halden
Høyde / vekt 196 cm / 94 kg
KARRIERE
Posisjon Keeper
Draktnummer 26
Andre klubber Fredrikstad, Kvik Halden, Sparta Sarpsborg
I RBK perioden 2010-2013
Overgangssum 1 400 000 kr
Landslag U21-, G19- og G18-kamper


Østfoldingen debuterte på toppnivå i 2007, og kjempet med Lasse Staw om keeperplassen både i Fredrikstad og på U21-landslaget. Deretter ødela skader mye for Bråthen, som mistet resten av sesongen og som deretter slo opp et gammelt brudd i høyre håndledd i 2008. Derfor kunne han ikke kjempe med leiesoldat Daniel Örlund om plassen i den oppløftende sølvsesongen for FFK.

I 2009 var Erik Bråthen tilbake som reserve for Staw før han på sommeren sto fire seriekamper og tre NM-kamper. Men så Kenny Stamatopoulos kom på lån fra Tromsø og tok over.

Våren 2010 havnet Bråthen og Örlund igjen i samme klubb, da RBK kjøpte FFK-reserven. I nesten to hele sesonger var svensken et klart førstevalg. Én omgang mot Vålerenga i mai 2011 var all spilletid i serien for utforderen, som før og etter ofte sleit med småskader og sykdom.

Etter ydmykende 3-6 for Brann og en rekke andre dårlige kamper ble Örlund vraket i november samme år. Bråthen fikk sjansen i de to siste seriekampene, og var med på å redde stumpene etter en mislykket sluttspurt gjennom å sikre bronsemedalje.

Den påfølgende vinteren sto de to keeperkonkurrentene omtrent annenhver treningskamp. Valget falt på Örlund, og Bråthen ble igjen henvist til benken.

Bare måneder senere var uhellet ute: Bråthen skadet hofta alvorlig på trening, og havnet i operasjonskø. Uten å kunne trene, fungerte han som materialforvalter utover høsten.

Først like før jul ble han operert. I mellomtida hadde RBK hentet Alexander Lund Hansen fra Start og forlenget med Örlund. Derfor var det overraskende at også Bråthen fikk ny kontrakt på overtid i januar 2013.

Haldenseren var ventet tilbake ved seriestart, men opptreninga ble stanset fordi hofta fortsatt var vond. Ny operasjon ble bestemt, men inngrepet lot igjen vente på seg og ble først foretatt i slutten av oktober.

Ny, lang opptrening ventet for Bråthen, som med utgående kontrakt endte opp som klubbløs etter fire frusterende år i Trondheim.

- Jeg føler det er trist. Jeg ble hentet til Rosenborg for en grunn, men har ikke fått bevise hvorfor jeg ble hentet. Det er veldig leit, men jeg håper at jeg kan komme tilbake noen gang og vise meg fram fra en bedre side, oppsummerte hovedpersonen.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb