English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Daniel Braaten

Daniel Braaten
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Daniel Omuya Braaten
Kallenavn Dyret, Dobster
Født 25.05.1982
Fødested Oslo
Høyde / vekt 184 cm / 85 kg
KARRIERE
Posisjon Angrep
Draktnummer 25
Andre klubber Skeid, Bolton
I RBK perioden 2004-2007
Overgangssum 2 500 000 kr
Landslag A-, U21- og G18-kamper


Allerede høsten 2002 var Daniel Braaten på prøvespill hos Rosenborg. Skeid-talentet imponerte under dagene i Trondheim, og ett år senere la RBK inn et bud på 1,5 millioner kroner for angriperen. Skeid krevde imidlertid hele 6 millioner, og RBK trakk seg unna. Samtidig var Braaten selv fristet av franske Lens, som inviterte ham og den daværende lagkameraten Daniel Fredheim Holm på prøvespill.

Men sommeren 2004 spilte Daniel Braaten fremdeles i norsk 1. divisjon, og ettersom det kun var et halvt år igjen av kontrakten, ønsket Osloklubben å selge juvelen sin. Til slutt var det Rosenborg som fikk kloa i ham, etter hard kamp med blant andre Vålerenga, Lillestrøm og Stabæk.

- Daniel er en lovende spiller med et uforløst potensiale. Han har et internasjonalt rykk, nesten «to-beint» og har et tungt skudd, skrøt trener Ola By Rise da overgangen var klar.

I løpet av de tre årene på Lerkendal sleit Braaten med å få ut sitt beste, og han var svært ustabil. Stadige skadeproblemer med lyskene måtte ta en del av skylda. Til tross for at han aldri maktet å etablere seg som en nøkkelspiller, var interessen fra andre klubber til stede. Derfor ønsket Braaten ikke å forlenge kontrakten sin i 2007. For å få penger, valgte RBK i juli å selge spilleren til Bolton for fem millioner kroner.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb