English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Mattias Bjärsmyr

Mattias Bjärsmyr
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Nils Erik Mattias Bjärsmyr
Kallenavn Bjärsa
Født 03.01.1986
Fødested Hestra, Sverige
Høyde / vekt 186 cm / 84 kg
KARRIERE
Posisjon Forsvar
Draktnummer 5
Andre klubber Hestra, Grimsås, Husqvarna, IFK Göteborg, Panathinaikos
I RBK perioden 2010-2011
Overgangssum innleid
Landslag A- og U21-kamper


Mattias Bjärsmyr etablerte seg på førstelaget til IFK Göteborg allerede som 19-åring i 2005, og hadde en periode innleide Alejandro Lago som makker i midtforsvaret.

Han fikk sin A-landslagsdebut i januar 2008 sammen med Mikael Lustig og Fredrik Stoor under en treningsleir i Amerika, men i likhet med Lustig ble hans tjenester foretrukket på U21-landslaget i forbindelse med det kommende EM-sluttspillet på hjemmebane.

Rosenborg vurderte å kjøpe Bjärsmyr allerede da han i 2009 ikke ville forlenge kontrakten med IFK Göteborg, men etter å ha spilt semifinale i U21-EM ble han i stedet solgt til Panathinaikos.

I Hellas var han mest et tredjevalg som midtstopper, og etter kjøpet av Jean-Alain Boumsong fra Lyon var utsiktene for spilletid for dobbeltmesterne heller labre. Da Kris Stadsgaard ble solgt til Malaga ble det likevel Trondheim for Bjärsmyr, som er leid inn fram til sommeren 2011.

Nils Arne Eggen ga Bjärsmyr umiddelbar tillit, og svensken var et førstevalg sammen med Vadim Demidov utover gullhøsten.

Likevel sleit Bjärsmyr med å overbevise, og foran 2011-sesongen var det stor usikkerhet rundt valg av midtstoppere. Han fikk spille seriepremieren mot Brann sammen med nyinnkjøpte Jim Larsen, men ble deretter vraket.

Etter kun to korte innhopp mot Alvdal i NM og Aalesund i serien ble partene i juni enige om å avbryte låneavtalen over én måned tidligere enn fastsatte 1. august.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb