English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Besart Berisha

Besart Berisha
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Besart Berisha
Kallenavn Bes
Født 29.07.1985
Fødested Pristina, Kosovo
Nasjonalitet Albania
Høyde / vekt 185 cm / 76 kg
KARRIERE
Posisjon Angrep
Draktnummer 7
Andre klubber Lichtenberg, Tennis Borussia Berlin, Hamburg, Burnley
I RBK perioden 2008-2008
Overgangssum innleid
Landslag A-kamper


Rosenborg leide Berisha fra Burnley høsten 2008.

Erik Hamrén leide Berisha også i Aalborg våren 2005. Det ble et heller mislykket opphold, der albaneren bare spilte to seriekamper.

Oppholdet i Trondheim fikk en pangstart. Spissen gikk rett innpå laget, og scoret to mål i debuten mot Molde. Tre målløse kamper senere ble han vraket, og det var begynnelsen på slutten. En permanent overgang var i realiteten aldri aktuelt, sjøl om han fikk en ny sjanse da Steffen Iversen var skadet, og startet kampene mot Brøndby og Lyn.

Dermed stoppet "Bes" på åtte seriekamper og tre mål samt fire opptredener i UEFA-cupen. Han fikk uansett fått kamptrening, og gjenvant plassen i landslagstroppen til Albania.

Besart Berisha er oppvokst i Berlin etter at familien i 1992 flyktet fra Balkan-krigen. Han ble hentet til Hamburg som juniorspiller, men utsiktene til spilletid i den nordtyske storklubben ble ikke bedre i løpet av året i AaB. Han fortsatte i stedet å spille fotball på Jylland - denne gang på lån hos Horsens. Der imponerte han med elleve mål på 31 seriekamper.

Det var nok til å få sjansen hos Hamburg. Han ble aldri helt fast på laget i 2006/07, men scoret både i Bundesliga og Champions League.

Burnley kjøpte Berisha i sommeren 2007 etter at han scoret i en privatkamp mot B-landslaget til England. Prislappen var 340 000 pund eller 3,5 millioner kroner etter dagens valuta. Hele den første sesongen ble ødelagt da Berisha røk korsbåndet i kneet i en landskamp mot Malta, og han hadde derfor ikke spilt en eneste obligatorisk kamp for Burnley før RBK leide ham.

PS! Offisiell hjemmeside: BesartBerisha.com
PPS! Han brukte trøye nummer 77 i e-cup fordi Yssouf Koné allerede hadde brukt 7 tidligere på sommeren.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb