English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Ørjan Berg

Ørjan Berg
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Ørjan Berg
Født 20.08.1968
Fødested Bodø
Høyde / vekt 172 cm / 67 kg
KARRIERE
Posisjon Midtbane
Draktnummer 7
Andre klubber 1860 München, Wettingen, Basel, Bodø/Glimt, Monaco
I RBK perioden 1999-2006
Overgangssum 8 000 000 kr
Landslag A-, G17-, G16- og G15-kamper


Ørjan Berg kom tilbake til Rosenborg som leiesoldat sommeren 1999 da lillebror Runar ble solgt til Venezia, og ble umiddelbart en kjempehit - akkurat slik som da han herjet på Lerkendal på slutten av 80-tallet. Blant annet headet han RBK til cupfinale samtidig som han storspilte i Champions League.

22. mars 2000 gikk utleiekontrakten med Bodø/Glimt ut, og sjøl om både Ørjan selv og RBK gjerne ville fortsette det gode samarbeidet, måtte han returnere. Heldigvis løste det hele seg da Rosenborg kjøpte ham tilbake for 8 millioner kroner noen uker senere. I tillegg til overgangssummen fikk Bodø/Glimt også overta eieretten til midtstopperen Christian Steen, som hadde vært på utlån til nordlendingene.

Ørjan Berg fortsatte å storspille i 2000, og ble kåret til "Årets spiller" i Norge. Mange snakket om prestasjoner i verdensklasse av den lille teknikeren!

2001-sesongen ble derimot en liten nedtur for Berg, som mistet halve sesongen etter ha skadet kneet allerede i andre serierunde.

Sesongen 2003 bød på noe nytt: Nytrener Åge Hareide valgte å plassere Berg på sentral midtbane som arvtager til Bent Skammelsrud. Omskoleringa ble en suksess, men året etter begynte nedturen i form av en lang skaderekke:

Høsten 2004 gikk i vasken grunnet en kneoperasjon, med påfølgende belastningsskade i låret. Våren 2005 var han tilbake, men måtte ta sommerferie allerede i april etter å ha fått albuen ut av ledd mot Lillestrøm. I oktober samme år ble han operert en bruskskade i ankelen.

Midtbaneveteranen forsøkte seg i noen kamper i 2006, men plagene i ankelen ga seg ikke. 45 minutter i hjemmekampen mot Fredrikstad i juli ble hans siste opptredenen på fotballbanen.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb