English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Ørjan Berg

Ørjan Berg
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Ørjan Berg
Født 20.08.1968
Fødested Bodø
Høyde / vekt 172 cm / 67 kg
KARRIERE
Posisjon Midtbane
Draktnummer 7
Andre klubber 1860 München, Wettingen, Basel, Bodø/Glimt, Monaco
I RBK perioden 1999-2006
Overgangssum 8 000 000 kr
Landslag A-, G17-, G16- og G15-kamper


Ørjan Berg kom tilbake til Rosenborg som leiesoldat sommeren 1999 da lillebror Runar ble solgt til Venezia, og ble umiddelbart en kjempehit - akkurat slik som da han herjet på Lerkendal på slutten av 80-tallet. Blant annet headet han RBK til cupfinale samtidig som han storspilte i Champions League.

22. mars 2000 gikk utleiekontrakten til 3,4 millioner kroner ut, og sjøl om både Ørjan selv og RBK gjerne ville fortsette det gode samarbeidet, måtte han returnere til Bodø/Glimt. Heldigvis løste det hele seg da Rosenborg kjøpte ham tilbake for åtte millioner noen uker senere. I tillegg fikk Bodø/Glimt overta eierretten til Christian Steen, som hadde vært på utlån til nordlendingene. Midtstopperen hadde vært priset til fem millioner.

Ørjan Berg fortsatte å storspille i 2000, og ble kåret til "Årets spiller" i Norge. Mange snakket om prestasjoner i verdensklasse av den lille teknikeren!

2001-sesongen ble derimot en liten nedtur for Berg, som mistet halve sesongen etter ha skadet kneet allerede i andre serierunde.

Sesongen 2003 bød på noe nytt: Nytrener Åge Hareide valgte å plassere Berg på sentral midtbane som arvtager til Bent Skammelsrud. Omskoleringa ble en suksess, men året etter begynte nedturen i form av en lang skaderekke:

Høsten 2004 gikk i vasken grunnet en kneoperasjon, med påfølgende belastningsskade i låret. Våren 2005 var han tilbake, men måtte ta sommerferie allerede i april etter å ha fått albuen ut av ledd mot Lillestrøm. I oktober samme år ble han operert en bruskskade i ankelen.

Midtbaneveteranen forsøkte seg i noen kamper i 2006, men plagene i ankelen ga seg ikke. 45 minutter i hjemmekampen mot Fredrikstad i juli ble hans siste opptredenen på fotballbanen.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb