English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Mushaga Bakenga

Mushaga Bakenga
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Mushaga Lusa Bakenga Joar Bahati Namugunga
Kallenavn Mush
Født 08.08.1992
Fødested Trondheim
Høyde / vekt 181 cm / 75 kg
KARRIERE
Posisjon Angrep
Draktnummer 27
Andre klubber National, Club Brugge, Cercle Brugge, Esbjerg, Eintracht Braunschweig, Molde, Tromsø
I RBK perioden 2016-2017
Overgangssum gratis
Landslag A-, OL (U23)-, U21-, G19-, G18-, G17-, G16- og G15-kamper


Våren 2007 var National-spilleren med foreldre fra Kongo aktuell for Chelsea, men han valgte å melde overgang til Rosenborg i stedet.

Sjøl om han bare var guttespiller ble han raskt en profil på RBK2, og sammen med Markus Henriksen var han fast på stadig eldre guttelandslag.

I september 2009 ble Bakenga etterinnkalt til hjemmekampen mot Tromsø, og fikk sjansen i sluttminuttene på stillinga 0-0. Spissen fikk tre store sjanser, men mislyktes med å sikre seriemesterskapet i debuten sin. I stedet kunne han og lagkameratene feire i Molde noen dager senere.

Den skoleflinke byåsingen fullførte deretter videregående ett år tidligere enn de fleste andre, og var russ allerede som 17-åring.

Samtidig ble han forfremmet til A-stallen. Det var naturligvis vanskelig å utkonkurrere Rade Prica og Steffen Iversen, og spilletida ble begrenset.

Da Iversen forsvant fikk Bakenga tillit fra nytrener Jan Jönsson, og imponerte i sesongoppkjøringa i 2011. Etter ei dårlig serieinnledning ble formasjonen lagt om, og unggutten ofret. I en god midtperiode av sesongen måtte "Mush" innfinne seg med innhopp.

Da RBK igjen sviktet på seinhøsten kom Bakenga inn på laget igjen, og kunne til slutt bokføre hele tolv mål på 13 seriekamper fra start. Dessuten sikret han bronse med to mål i serieavslutninga mot Viking.

Det skulle også vise seg å bli hans siste offisielle opptreden: Hannover la inn flere bud mens også Borussia Mönchengladbach og Standard Liege vurderte kjøp. Dessuten fulgte gigantene Bayern München og Manchester City nøye med.

Et par dager før det internasjonale overgangsvinduet stengte i januar, aksepterte Rosenborg derimot et felles bud fra Club Brugge på Bakenga og nevnte Henriksen. Mens lagkameraten avslo, valgte Bakenga å skrive under en kontrakt på hele 5,5 år. RBK fikk to millioner euro eller i overkant av 15 millioner kroner for spisstalentet.

Han scoret i debutkampen, men etter en brukbar vårsesong tok tilliten slutt. Mer eller mindre suksessfulle utlån til naboklubben Cercle Brugge, danske Esbjerg og Eintracht Braunschweig i tysk 2. Bundesliga fulgte. halvannet år som leiesoldat i Molde var preget av skader, deriblant avrevet akilles i 2015.

Det var derfor ingen overraskelse at Molde avslo kjøpsopsjonen. Bare dager senere dukket Bakenga opp på RBK-trening. Rett før overgangsvinduet åpnet i juli 2016 ble overgangen formalisert.

Bakenga skulle aldri bli noe førstevalg i sin andre periode på Lerkendal. Men den første høsten bidro han likevel godt til det rekordtidlige seriegullet med sju mål på ni kamper - derav fem fra start.

Etter å ha spilt mest ving, øynet han påfølgende vinter håp om spissplassen etter salget av Christian Gytkjær. Men Nicklas Bendtner ble kjøpt inn, og Bakenga havnet på benken. Utover sommeren ble han også henvist til tribunen, og det var ikke overraskende at han til slutt ble gitt bort til Tromsø med et halvår igjen av kontrakten.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb