English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Arni Gautur Arason

Arni Gautur Arason
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Arni Gautur Arason
Kallenavn Gudrun, Panter, Spelkan
Født 07.05.1975
Fødested Reykjavik, Island
Høyde / vekt 187 cm / 85 kg
KARRIERE
Posisjon Keeper
Draktnummer 12
Andre klubber Akraness, Stjarnan, Manchester City, Vålerenga
I RBK perioden 1998-2003
Overgangssum 250 000 kr
Landslag A- og U21-kamper


Foran 1998-sesongen ble Arni Gautur Arason hentet inn som reservekeeper for Rosenborg. Islendingen hadde vunnet både serien og cupen i hjemlandet, og ville nå prøve seg på et høyere nivå.

Det tok et halvt år før han skulle få sjansen i mål. For da Jørn Jamtfall ble skadet, måtte Arni stå begge kampene mot Galatasaray i Champions League. Snakk om å bli kastet til løvene! Men reservekeeperen klarte oppgaven strålende, og det var ikke noen selvfølge at Jamtfall skulle få plassen tilbake etter skaden.

Før sesongen 1999 sa Arni klart fra at han skulle ta opp kampen om keeperplassen. Men selv om Jamtfall gjorde en god del tabber, så klarte ikke Arni å få fast plass.

Heldigvis for Arni ble det bedre neste sesong. I oppkjøringen til årtusenets første sesong, overtok islendingen plassen i buret og henviste Jamtfall til benken.

Foran 2001-sesongen fikk Arason en ny konkurrent: Espen Johnsen ble kjøpt inn fra nedrykkede Start. De to landslagskeeperne kjempet med nebb og klør for keeperplassen, men etter å ha vært Rosenborgs desidert beste spiller i Champions League denne høsten, befestet Arason sin posisjon som lagets førstekeeper.

Slik fortsatte det også sesongen etter, men i løpet av oppkjøringa til 2003-sesongen, ble Arnis situasjon en helt annen. Islendingen slet med skader og måtte gjennom to operasjoner (lyske og albue) med kort mellomrom. Samtidig storspilte Espen Johnsen i treningskampene. Da Arason i tillegg nektet å skrive under ny kontrakt med klubben, ble han plassert på benken.

Det hele endte med at Arni Gautur Arason forlot Lerkendal som Bosman-spiller, og skrev under for Manchester City i januar 2004.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb