English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER

Det store Eggen-intervjuet - del I
Skrevet av Thomas Myren, mandag 27.01.2003

Legender: Nils Arne Eggen

Nå er det snart tre måneder siden Nils Arne Eggen takket for seg som Rosenborg-trener. rbkweb.com har snakket med 61-åringen om hverdagen uten treningsøkter, kampforberedelser og kjefting på spillere. Men litt tid for fotballprat ble det også selvsagt.

Det er en haltende Nils Arne som ønsker velkommen til Brakka på Lerkendal. Meniskoperasjonen ved Rosenborg-klinikken nylig har ennå ikke blitt helt leget. Før rbkweb.com får slippe til, har eks-treneren litt av hvert å gjøre. Men etter en prat med Ola By Rise, en skadet Vidar Riseth og Eldar "Fem mål" Hansen, er Eggen endelig klar til å bli pepret med spørsmål inne på møterommet "Rollen", oppkalt etter husfar Rolf Maaø på Brakka.

Rett etter avskjedskampen mot Lyon i midten av november reiste herr og fru Eggen til sin nye leilighet på La Manga i Spania. Før jul kom de hjem til Norge igjen og siden har Nils Arne Eggen hatt nok å henge fingrene i.

- Jeg jobber fortsatt mye. Jeg har, som du kanskje vet, skiftet arena - til Rosenborg Arena. Likevel har jeg selvsagt fått mer fritid. Jeg har blant annet med glede fått med meg at nordmenn gjør det bra i hoppbakken for tida, sier den tidligere skihopperen.

Samtidig er det også godt å slippe unna offentlighetens lys:Fotballpensjonist: Nils Arne Eggen er ikke lenger trener, men har mye å gjøre likevel.
Foto: Thomas Myren
- Jeg håper at offentlighetskurven min er sterkt dalende.

Imidlertid var Eggen i fokus for noen uker siden da han fikk både "Kniksens hederspris" og "Idrettsgallaens hederspris" under Idrettsgallaen på Hamar. Da fikk han mye mer jubel enn for eksempel Ole Einar Bjørndalen som skulle hylles for fire gullmedaljer fra Salt Lake-OL.

- Jeg fikk applaus for kvantitet i løpet av et langt idrettsliv. Ole Einar fikk ros for ungdommelig kvalitet, fastslår Eggen.

Eggen var en av mange som benket seg foran TV-en da Rosenborg spilte kamper i Maspalomas-turneringen for to uker siden. Dette var en uvant situasjon for en som alltid har brukt å se RBKs kamper fra sidelinja.

- Jeg følger selvsagt med. Jeg er like ivrig under kampene nå som da jeg selv satt på benken. Forskjellen er at jeg ikke har like mye å gjøre mellom kampene lengre.

Det ble som kjent 1-1 mot Nürnberg og 4-2 mot Sturm Graz nede på Gran Canaria. Eggen synes Åge Hareide klarte seg bra under sin debut som Rosenborg-trener.

- Ikke overraskende gikk det bra. Vi vet at han er en god trener. Etter en lang vurdering kom vi jo fram til at Åge var det beste valget.

Nils Arne Eggen vil fortsatt ha sitt daglige virke på Brakka og kan dermed ikke unngå å møte på etterfølgeren titt og ofte. Orkdalingen utelukker ikke at han kanskje vil komme med noen gode råd dersom han ser noe Hareide bør rette på.

- Men det blir ikke i full offentlighet. Jeg vil bruke andre kanaler enn media for å gi råd til Åge. Imidlertid vil jeg langt i fra være noe aktiv på det området. Åge og Ola kommer helt sikkert og spør dersom de trenger råd.

- Du vil helst unngå å være sjuende far i huset?

- Det kan du være helt sikker på!

fortsett>>>

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb