English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Rosenborg 2020

 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Henning
Legende


Joined: 18 Feb 2005
Posts: 15640
Location: Oslo

PostPosted: 19.09.2019 09:02    Post subject: Rosenborg 2020 Reply with quote

Ståle wrote:
Artikkel om dagens stall i adressa (pluss artikkel): https://www.adressa.no/10...9899b.html

Siden jeg tydeligvis ikke har fulgt med så nøye i timen ble jeg overrasket over hvor mange spillere hvor kontrakten går ut 2020. Dette betyr at vi enten må forlenge eller selge i Januarvinduet for å få brukbart med penger igjen.


Synes dette er en viktig diskusjon som heller kan fortsette her. Det er en vanvittig jobb som ligger foran oss på spillerlogistikksiden. Som Ståle/Adressa påpeker så er det mange kontrakter som går ut nå og etter 2020, og i år har vi stort sett lånt ut og lånt inn spillere. Hvem skal selges? Hvem kan vi forlenge med? Skal vi prøve å kjøpe Johnsen og Akintola? Det er veldig mange baller i lufta samtidig, jeg føler meg ikke trygg på at SIB har fullstendig kontroll. Det dummeste vi kan gjøre er å vente for lenge med å avslutte saker, da kommer alt samtidig.

Jeg håper forøvrig at vi gambler litt og satser på de unge som er på vei opp. Det betyr færre signeringer, masse slakt her inne, og reell sjanse for fiasko, men jeg vil at vi skal gå den veien.
Back to top
View user's profile Send private message
Zorac
Legende


Joined: 08 May 2005
Posts: 16197
Location: Lillestrøm

PostPosted: 19.09.2019 09:43    Post subject: Reply with quote

Det kan (og bør) skje mye på vingene i nærmeste fremtid.

Slik jeg ser det bør de Lanlay slippes. Han er dyr og ikke jevnt god nok, skadeutsatt, og nekter å spille i posisjonen han kanskje har best forutsetninger. Kan muligens forlenges om han er villig til å gå ned i lønn og innfinner seg med at han er backup både på ving og back.

Helland er en viktig personlighet, men dessverre mindre og mindre viktig for laget. Ekstremt skadeforfulgt. Han er en type jeg gjerne vil ha med videre, men bør da ned på tredjedelen av lønna han har i dag.

Akintola synes jeg ikke er god nok. Jeg har hele tiden håpet at det skulle løsne litt med ball, men det er fortsatt blodpropp hver gang han skal gjøre noe annet med ballen enn å føre. Veldig oppofrende og hardtarbeidende hjemover, men det blir liksom ikke nok. Koster garantert mer å kjøpe ut enn han er verdt.

Vi har bra kvantitativ dekning på vingene, men dessverre er det for mye daudkjøtt. På venstre side har vi Adegbenro med spennende og adekvat backup i Ceide, men høyresida er for svak uansett hvem av alternativene vi velger - av forskjellige grunner.

Johnsen har vi bare sett en kamp, men han virker som en soleklar oppgradering fra Søderlund. Er det vi så mot Lillestrøm standarden hans, er det et større "problem" hva vi gjør med Søderlund.

Ellers blir det spennende å se hva som skjer med utlånsstopperne våre. Jeg har innfunnet med meg at klubben dessverre ikke ser i like stor grad som (mange av) oss at Hovland ikke holder mål, og håper derfor Serbesic og/eller Ogbu tar steg som er umulig å ignorere.

EDIT: Feil ordvalg!
_________________
Consider sport, the babyish enthusiasms and rages which it excites, whole nations disturbed by disputes between boys. We are children. -Aleister Crowley


Last edited by Zorac on 19.09.2019 10:04; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
1972 Miami Dolphins
Legende


Joined: 30 Jul 2007
Posts: 17299
Location: Oslo

PostPosted: 19.09.2019 09:47    Post subject: Reply with quote

De Lanlay sin kontrakt går ut om 3 måneder, så blir ikke noe salg der.
Back to top
View user's profile Send private message
zaphod81
Veteran


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 7929
Location: Ciljans lekegrind

PostPosted: 19.09.2019 10:12    Post subject: Reply with quote

Jeg er enig i at vi skal 'satse på de unge', i den forstand at vi ikke skal polstre stallen med veldig mange etablerte backupalternativer som står i veien for unge spillere. Vi skal tåle at en lovende ung spiller får sjansen til både lange innhopp og å starte kamper hvis det etablerte førstevalget ryker på skade, suspensjon eller katastrofal formdupp.

Men, og det er et men: det gjelder ikke alle unge spillere. Har vi ikke talenter som har forutsetninger for å ta nivået hvis de får sjansen, så kan vi ikke bare kaste innpå det vi har under parolen ung satsning. For eksempel: hvis RBK2 er utpreget svake på backplass, med alternativer som er langt unna å hevde seg i toppen nasjonalt i sin posisjon, så skal de heller ikke sluses rett inn på A-laget. Det er vi for gode til, og de sportslige ambisjonene og kravene for høye. Det er mulig noen ønsker å heller ha et litt svakere lag for heller å satse på yngre spillere, men det mener jeg er feil for vår klubb, og det er viktig å innse at ung satsning minst innebærer en risiko for dårligere prestasjoner i snitt.

2019: Akintola*, De Lanlay, Maars*, Østbø * lånespillere

2020: Hedenstad, Reginiussen, Meling, Tørset Johnsen, Lundemo, Helland, Botheim, Søderlund, Helmersen, Reitan, Skarsem

Lenger: Hansen, Hovland, Valsvik, Denic, Jensen, Trondsen, Tagseth, Åsen, Konradsen, Ceide, Adegbenro, Levi, Faye Lund, Serbecic, Ogbu.

I bold her er spillere jeg mener det er essensielt å forlenge med, eller selge for profitt om nødvendig. Det er ikke sikkert alle vil være enige i vurderingene, og noen er både grensetilfeller og full av caveats, men man kan kanskje være enige i at det er mange av de på utgående kontrakt som enten tilfører relativt lite i forhold til status og lønn, er på nedadgående kurve alders- og nivåmessig, eller ikke har bevist all verden ennå. Der bør det vurderes å gjøre grep nå før kontraktene er helt i sluttfasen. Og ja, her er det brukt jernhånd og særdeles lite tvil kommer noen til gode - det er omtrent et ekstremscenario.

Hvis man ser for seg at vi umiddelbart jager ut alle 2019- og 2020-ere vi ikke skrikende behøver, lykkes med alle disse vesentlige forlengningene, og antar at trenerens vurderinger av de resterende er som i dag, så sitter vi med:

Hansen

Denic - Reginiussen - Hovland - Meling

Jensen - Trondsen - Konradsen

Ceide - Maars - Adegbenro

Faye Lund
Valsvik
Tagseth
Åsen
Levi
Serbecic
Ogbu

Ut: Akintola, De Lanlay, Østbø, Hedenstad, Tørset Johnsen, Lundemo, Helland, Botheim, Søderlund, Helmersen, Reitan, Skarsem.

Vi sitter altså fortsatt med en betydelig forynget stall på 18 spillere, der det mest prekære fortsatt er antall sidebacker. Det er altså ikke behov for veldig mange spillere inn, hvis man altså snakker antall mer enn kvalitet.

Jeg tror altså at vi må inn med to unge backreserver (en på hver side), ett førstevalg på høyreback, en lovende ung spiss (som muligens kan fortsette å være Botheim), og muligens et førstevalg på høyre ving, i tillegg til å erstatte de av førstevalgene vi eventuelt mister. Da opprettholder vi cirka status quo kvalitetsmessig i elleveren, men har ryddet i stallen og sannsynligvis senket kostnadene mye. I tillegg kan det selvsagt ryddes ytterligere i de resterende (vi har blant annet 5 midtstoppere). Ja, og så kunne det vært gøy å FORSTERKE laget, men da må vi nok vente til 2021 uansett.

Så jeg er ikke enig i at det nødvendigvis må noen storjobb til på innfronten, forutsatt at man tar ønsket om å krympe og forynge på alvor, og innser begrensningene dagens team på spillerlogistikk har.
_________________
Sitat slutt.
Back to top
View user's profile Send private message
RBKSandvika
Veteran


Joined: 25 May 2004
Posts: 2406
Location: Oslo

PostPosted: 19.09.2019 11:36    Post subject: Reply with quote

Om vi skulle startet på ny, med 0 spillere, hva hadde vi ønsket oss?
I min ideelle verden hadde jeg trolig ønsket meg dobbel dekning overalt, men hadde godtatt en viss overlapp fra stallspillere (avhengig av hvor utsatt/krevende posisjonen er)

GK:
- Stabilt førstevalg - shotstopper med stor tilstedeværelse på dødball
- Ok backup (kan være junior, sjeldent et problem ift skader/suspensjon)
- Liste over tilgjengelige kontraktsløse GK i tilfelle "alt går galt"

RB/LB:
- 2 stabile førstevalg - Stor løpskapasitet, ok+ innleggsfot og posisjoneringsevne
- 1 backup som er nærme nok førstevalg til at han kan brukes ofte, mer eller mindre samme kvalitet. Krevende posisjon med MYE løping og harde dueller
- 1 junior som kan og SKAL få spilletid mot lette motstandere (bør spille mye på 2. laget for å få kamptrening)

CB:
- 2 stabile førstevalg, bør spille 95% av de viktige kampene sammen - minst en med fart som spisskompetanse
- 1 backup med ok kvalitet som ikke har noe i mot å være nettopp det, backup
- 1 junior som kan og SKAL få spilletid mot lette motstandere (bør spille mye på 2. laget for å få kamptrening, gjerne med backupstopper for å skape en forståelse med ham)

Anker:
- Stabilt førstevalg - sikker pasningsfot, god posisjoneringsevne og defensivt overblikk, en av de viktigste i laget
- Backup med spisskompetanse, helst defensiv siden andre rollers backup kan brukes dersom vi trenger mer offensiv styrke

Indreløper:
- 3 stabile førstevalg - stor løpskapasitet og boks til boks kompetanse
- 1 backup med ok kvalitet som ikke har noe i mot å være nettopp det, backup
- 1-2 unge spillere med offensiv eller defensiv spisskompetanse som kan brukes i mindre krevende kamper (bør spille mye på 2. laget for å få kamptrening)

Ving:
- 2 stabile førstevalg - teknisk sterke og/eller hurtige med god innleggsfot, minst en med ok langskudd i tillegg
- 1 backup med ok kvalitet som ikke har noe i mot å være nettopp det, backup
- 1-2 unge spiller, helst lignende typer som førstevalg så midtbane/spiss/backer ikke må endre spillestil gitt at ung spiller får noe tid - SKAL få spilletid mot enklere motstandere

Spiss:
- 1 klart førstevalg
- 1 backup som holder eliteserienivå
- 1 ung spiller som har spisskompetanse (hurtighet, hodespill, dribling, etc) - SKAL få spilletid mot enklere motstandere

Totalt sett 25-26 spillere. Uten Europa er dette alt for mye, men syntes ikke det er hårreisende gitt dagens situasjon. Av disse vil også hele 7 være unge, så burde være relativt sett rimelig.
Back to top
View user's profile Send private message
zaphod81
Veteran


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 7929
Location: Ciljans lekegrind

PostPosted: 19.09.2019 13:05    Post subject: Reply with quote

Jeg tror kanskje du bør ta høyde for foretrukket fot, spesielt på backene og vingene.

Det er for eksempel ikke bare å ha 1 backup på backplass hvis laget ser ut som de spiller med protese dersom venstrebacken er høyrebeint, eller omvendt.
_________________
Sitat slutt.
Back to top
View user's profile Send private message
RBKSandvika
Veteran


Joined: 25 May 2004
Posts: 2406
Location: Oslo

PostPosted: 19.09.2019 13:47    Post subject: Reply with quote

Jeg er enig i fotutfordringen. Det kan vi enten løse ved flere spillere, eller aktiv søke spillere som ikke har en godfot og en trefot.
Uansett er denne stallen et godt stykke unna det vi har i dag.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2019 RBKweb