Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Så lenge at vi vinner fotballkamper, så kommer ikke Markus ned
Skrevet av Thomas Myren, 30. april 2021, 18:07

Even Hovland tror terskelen for å omskolere Markus Henriksen til midtstopper blir høyere dersom Rosenborg får en god seriestart.

VS.


- Jeg tror ikke vi skal bry oss så mye om det der. Det er mer dere som skal ha noe å skrive om. Så lenge at vi vinner fotballkamper, så kommer ikke Markus ned. Så det er opp til oss å vinne flest mulig fotballkamper og holde ham der oppe, smiler Hovland til rbkweb.no.

- Men dersom Henriksen faktisk skal spille midtstopper, så må du bevise at du skal ha plassen ved siden av.

- Selvfølgelig. Det gjelder for alle. Det er også noen som sitter på benken som banker på. Og det blir tett med kamper, så vi har bruk for alle. Om det blir Markus, Gustav, Besim, Holmar eller jeg spiller ingen rolle. Vi må få laget til å fungere best mulig til enhver tid. Det blir opp til trenerne å bestemme, men det blir uansett vanskelig å bytte på laget når vi vinner fotballkamper.

- Hvordan er det å spille med Eyjolfsson for tida?

- Det går fint. Nå har vi spilt en del kamper og trent i lag. Det sitter bedre og bedre. Det samme gjelder for hele laget: Vi begynner å finne hverandre litt mer. Folk vet hvor løpene går, og hele greia er mer samspilt.

- Det gjelder ikke minst venstresida, som er helt ny.

- Adam, Vebjørn og Stefano begynner å finne hverandre bedre og bedre. Jo mer treninger de får, jo mer sitter det. Positive opplevelser sånn som Kristiansund drar de med seg videre inn mot seriestart.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Hvor står dere ei uke før seriestart?

- Det er bare spilt treningskamper, så du vet ikke helt. Det blir noe annet når alvoret begynner. Men så lenge at vi vinner fotballkamper, tar du med deg sjøltillit. Og det er viktig på veien.

- Hva må dere gjøre bedre enn i fjor?

- Vi må score mer mål enn det som vi gjorde i fjor - og selvfølgelig slippe inn mindre. Du ser at vi greier å styre kampene mer og blir ikke oppkavet. Det er viktig at vi kontrollerer kampene, for i fjor ble det litt mer "Hawaii". I fjor leverte vi ikke godt nok. Hvis vi leverer sånn som mot Kristiansund, skal vi være i toppen.

- Nå er det ny kamp mot Ranheim på søndag. Det er på kunstgress og litt annerledes. Vi må levere det samme som sist om vi skal ta dem òg.

- Hvordan blir det å komme i gang med serien neste helg?

- Det blir godt! Nå har vi ventet fryktelig lenge på det. Det har vært litt det samme i fjor; at du bare går og venter og venter. Så blir det utsatt og utsatt.

- Nå er vi forhåpentligvis i gang. Men vi skal ikke si det for sikkert før vi står der og dommeren blåser i fløyta. Vi var jo til Molde og trodde vi skulle spille treningskamp, som ble avlyst rett før. Mye kan ennå skje før vi er i gang.

- Men vi må forberede oss godt. Vi får en test igjen på søndag mot Ranheim. Så har vi ei uke på å få ladet opp igjen batteriene før vi er skikkelig i gang, konstaterer Hovland.

Emil Ceide er allerede friskmeldt etter overtråkket mot Kristiansund. Dersom ankelen likevel ikke er god nok til å starte, er Carlo Holse naturlig vikar.

Rosenborg skal forresten trene på Ranheim i neste uke for å bli vant til kunstgress igjen før seriepremieren mot Vålerenga.

Avspark på søndag er klokka 16. Adresseavisen sender kampen.

Mulig Rosenborg-lag:
André Hansen

Erlend Reitan - Holmar Eyjolfsson - Even Hovland - Adam Andersson

Kristoffer Zachariassen - Markus Henriksen - Vebjørn Hoff

Emil Ceide - Dino Islamovic - Stefano Vecchia


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Så lenge at vi vinner fotballkamper, så kommer ikke Markus ned» i forumet! Diskutér «- Så lenge at vi vinner fotballkamper, så kommer ikke Markus ned» i forumet!