Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Snytt for debut i Kristiansund
Skrevet av Thomas Karlsen og Thomas Myren, 27. juni 2017, 20:46

Pål André Helland var med på forrige Rosenborg-besøk i Kristiansund, men kom aldri på banen.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Jeg ble snytt for debuten min for Rosenborg i 2008. Jeg skulle egentlig komme inn hvis ting gikk som de skulle, men det gjorde de ikke. Det ble for tøft, og kampen gikk til straffekonk etter hvert. Så da ble det ikke debut, konstaterer Helland.

Som juniorspiller var han med i kamptropp for aller første gang mot det daværende 2. divisjonslaget. Først etter 81 minutter ordnet Roar Strand ledelse, som holdt til tre minutter på overtid da Helland-sambygding Asgeir Snekvik utlignet. Etter målløse ekstraomganger ble Erik Hamrén påført sitt første tap som RBK-trener med pinlige 1-4 på straffer.

Helland måtte vente nesten ett år - til cupkamp på Gjøvik - før han slapp til i obligatorisk kamp.

Mandag vender Rosenbog tilbake til Kristiansund for det første seriemøtet med KBK, som har spilt treningskamper i Abrahallen i 2014, 2015 og 2016. Samarbeidsklubbene Clausenengen og KFK har tidligere vært motstandere i både NM og serie. Nettopp KFK ble beseiret i kvalifiseringa som ga det historiske opprykket i 1960.Helland gleder seg til å møte besøke Nordmøre på ny. Han føler formen er på gang.

- Fysisk er jeg i veldig bra forfatning, men jeg trengte å få kommet meg opp på hesten etter det jeg presterte i Haugesund, kommenterer høyrevingen.

- Jeg gikk en runde med meg sjøl. Det jeg gjorde i 2. omgang mot Haugesund er siste gang at skjer.

- Hva sa du til deg sjøl?

- Jeg bygde meg rolig opp med Youtube-klipp. På trening har jeg tenkt gjennom situasjoner der jeg etter hvert presterer og får gode bilder.

- Hva betyr det at de Lanlay er tilbake?

- Det er morsomt for ham og ikke minst morsomt for oss. Vi har sett den enorme jobben han har lagt ned. Det kommer til å bli som ei nysignering når han kommer tilbake nå.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Snytt for debut i Kristiansund» i forumet! Diskutér «- Snytt for debut i Kristiansund» i forumet!