Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Askefast Lago ute av laget
Skrevet av Thomas Myren, 13. juni 2011, 13:43

Vulkanaskeskya har blåst bort fra Sør-Amerika, men Alejandro Lago kommer tidligst tirsdag kveld tilbake fra sommerferien. Dermed mister midtstopperen plassen på laget mot Aalesund.- Kampen på torsdag føles vanskelig for ham. Det er mulig at vi kan vurdere ham for en plass i troppen. Vi får se litt hvordan han ser ut, men dette er ingen bra forberedelser til kampen. Så da får vi sikkert gjøre noe i midtforsvaret, konstaterer Jan Jönsson overfor rbkweb.no.

Etter planen skal Lago fly fra Montevideo klokka 14 i dag. Melkeruta går deretter via Buenos Aires, Sao Paulo og Madrid.

Også sommeren 2008 mistet han plassen på laget - og var ute av diskusjonen i rundt ett år - etter en hjemtur til Uruguay, i så sørgelige omstendigheter som begravelsen til mora. Ulykksalig er et ord som oppsummerer RBK-karrieren til hardhausen.

- Oi, da, er den umiddelbare reaksjonen til treneren.

- Hadde Simen Wangberg uansett spilt mot Aalesund etter sviktende form for Lago?

- Vi får først se hvem som spiller, så slipper vi så mange spekulasjoner omkring det. Nå er situasjonen som den er, og så får vi se hvem som dumper ned på flyplassen i morgen, svarer Jönsson.

- Men det er nærliggende å tro at Wangberg blir erstatteren?

- Ja. Hva som er positivt med Simen, er at vi har fått ut det vi ville med utlånet: Han har spilt bra i Ranheim, og gjort bra fra seg på U21-landslaget. Han har også vært bra i forberedelsene våre de siste dagene.

- Hvorfor valgte dere å låne ham ut? Han hadde spilt fast fram til seriestart.

- Prestasjonene ble etter hvert ikke så bra. Det var en risiko for benkeplass og 2. divisjonsfotball. Vi hadde sjansen til å la ham spille Adecco-liga i noen uker, og den sjansen utnyttet vi. Vi ser positivt på samarbeidet med Ranheim, og at han er i den landslagsalderen at vi kan gjøre på dette viset, slår Jan Jönsson fast.

Mens Alejandro Lago altså er ute av laget, er det litt mer usikkert med Jonas Svensson. Verdalingen har slitt med magemusklene nedover mot lyskene etter bortekampen på kunstgress mot Hødd i G19-NM på lørdag. Han trente ikke i dag, og er det også usikkert om han kan være med i morgen.

- Jeg skal få rede på mer, fordi Haakon (Schwabe) på medisinsk har oversikt. Det var tydeligvis etter juniorkampen at det kjentes anstrengt. Vi håper at det ikke er noe alvorlig, og at han er med i diskusjonen innen torsdagen, kommenterer Jönsson.

Spørsmålet er om Svensson uansett blir erstattet av Morten Moldskred, som etter å ha slitt med tilbakefall av bekkenproblemene, tok store steg i forrige uke.

- Det er positivt. Han var med på en bra kampøkt ute på Frøya, og fikk en bra reaksjon. Han har også hatt bra treninger, så vi får håpe på at det fortsetter. Da kan vi vurdere også ham.

- ...fra start mot Aalesund?

- Kanskje dét til og med, svarer Jönsson.

Antatt Rosenborg-lag:

Daniel Örlund

Mikael Lustig - Jim Larsen - Simen Wangberg - Mikael Dorsin

Markus Henriksen - Per Ciljan Skjelbred
Morten Moldskred - Daniel Fredheim Holm - Mushaga Bakenga

Rade Prica


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Askefast Lago ute av laget» i forumet! Diskutér «Askefast Lago ute av laget» i forumet!