Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Lagkameratene visste ingenting
Skrevet av Thomas Myren, 7. desember 2001, 14:54

DOKTOR WINSNES: Legestudent i sin nye klubbdrakt.
Foto: Mats Strand, Aftonbladet
Torsdag skrev Fredrik Winsnes under en ettårs utleiekontrakt med de svenske mestrene Hammarby. Erik Hoftun og Bent Skammelsrud var blant de få i RBK-brakka som visste om legestudentens planer.

Etter lite spilletid i høst, bestemte Winsnes seg for å prøve noe nytt. Han bestemte seg for å ta et friår fra legestudiene, fikk hjelp av Petter Belsvik til å kontakte påtroppende Hammarby-trener Anders Linderoth - og vips var han gjort svenske av seg!

- Jeg har søkt og fått innvilget ett års permisjon fra legestudiet. Jeg kunne riktignok ha fortsatt i Sverige og avlagt eksamen der, men jeg føler at det kan være lurt av meg å legge studiene til side i det kommende året. Jeg skal jo fullføre dem når jeg kommer tilbake. Og oppholdet i Sverige er jo bare ett år. Jeg føler det nesten som om jeg skal på leirskole, sier Fredrik Winsnes til Adressa.

Allerede i oktober tok Winsnes kontakt med Anders Linderoth og sa at han kunne tenke seg å spille for Stockholmslaget kommende sesong. Det satte den tidligere Stabæk-treneren stor pris på.

- Fredrik Winsnes kan blant annet sette stor fart med ballen, og han jobber hardt. Jeg hadde god anledning til å studere det i min tid som Stabæk-trener. Fredrik er en utmerket type sentralt på midtbanen i vårt 4-4-2-system, sier Linderoth til Adresseavisen.

Men selv om det er flere måneder siden Winsnes tok beslutning om å bli leid ut, har ikke lagkameratene visst noe. Kaptein Erik Hoftun fikk vite det for knapp en uke siden.

- Fredrik er en sentral person i Rosenborg-miljøet og en viktig spiller for klubben, selv om han ikke har fått spilt så mye i høst, sier Hoftun til Adressa.

Bent Skammelsrud har tidligere sagt at ser for seg Winsnes som sin erstatter. Han tror det kan være lurt det som Fredrik nå gjør.

- Det kan være lurt av Fredrik å ta et miljøskifte. Han kan finne andre veier å søke fremganger på. Nå får han andre input som kan hjelpe ham videre i karrieren, sier Bent Skammelsrud.

Winsnes er glad for at alt ordnet seg for hans del.

- Jeg har gjort det samme i mange år nå; Rosenborg, studier og hvile. Så likt har det vært at jeg har problemer med å skille ett år fra et annet. Derfor føler jeg at jeg går glipp av andre opplevelser som jeg gjerne også skulle ha fått med meg.

- Dermed ble det snakk om å ordne forholdet mellom klubbene. Det viste seg å være uproblematisk, noe som ikke kom overraskende. I Rosenborg er det fornuftige folk. De har behandlet meg bare realt, sier Fredrik til Adressa.

Hammarby betaler Winsnes sin lønn i utleieperioden, samt en leiesum. Hvor stor denne summen er, vil ikke sportsdirektør Rune Bratseth ut med, utover at det er et "lite" beløp.

Hammarby skal spille turnering i La Manga samtidig som RBK i månedsskiftet februar/mars. Kanskje får Fredrik allerede der sjansen til å spille mot RBK. I alle fall vil det skje på Lerkendal 23. mars.

- Det blir naturligvis litt spesielt, men ikke noe mer heller. Jeg skal jo bare være én sesong i Hammarby og skal tilbake til Rosenborg, sier midtbanespilleren til Adressa.

Relatert
Aftonbladet: Han är van att möta storlag...
Diskutér Winsnes-overgangen til Hammarby i debattforumet


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Lagkameratene visste ingenting» i forumet! Diskutér «Lagkameratene visste ingenting» i forumet!