Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Rosenborg - Start 4-3
Skrevet av Åsmund Sjøberg, 14. august 2010, 22:28

Det ble mange i mål i begynnelsen av hver omgang da RBK måtte bruke litt ekstra krefter på å sikre seg plass i semifinalen av norgesmesterskapet.


UTLIGNINGAL: Micke Lustig innledet åtte høydramatiske minutter rett etter pause.

Foto: Thomas Karlsen

- Alt for offensive
Første Annan-mål i Norge
- Følte vi skulle klare det
Bilder fra Rosenborg - Start


Med 0-2 etter ni minutters spill gjorde hjemmelaget veien videre ekstra lang: Først sprang Espen Hoff enkelt gjennom, og deretter serverte han Ole Martin Årst etter en rask kontring. Hoff var også involvert i to nye, farlige angrep der Start kunne ha økt ledelsen.

Opphentingen startet med at Trond Olsen ble felt, og Steffen Iversen hamret straffen enkelt i mål. Fortsatt var man et mål bak, men mot slutten av første omgang styrte hjemmelaget mer og mer av kampen. Fredik Winsnes hadde et flott langskudd som suste i innsiden av stolpen, mens Olsen misbrukte en fin mulighet fra kort hold.

Etter pause kom Rosenborg ut med et noe mer balansert spill, og bare etter noen minutters spill var hjemmelaget i føringen med forsprang på to mål!

- Vi lå under, og sa til hverandre at vi ikke måtte tape fordi det ville ha påvirket også kampen på tirsdag. Vi måtte jobbe hardt for å vinne 2. omgang. Heldigvis lyktes vi da vi fikk tre kjappe mål, smilte Anthony Annan til rbkweb.no.

Først satte Mikal Lustig inn utligningen etter utsøkt pasning fra Iversen. Så hamret Annan inn ledermålet på et susende langskudd. Og som ikke det var nok, økte Olsen ledelsen til 4-2 kort tid etterpå. Reduseringen til Årst og Annans andre gule kort avsluttet ti elleville minutter i begynnelsen av andreomgangen.

Resten av kampen prøvde Rosenborg med ti mann å kontrollere inn seieren, men slapp Start til flere muligheter. Og selv om man også hadde flere fine sjanser selv til å punktere kampen endte det med 4-3 og semifinale på Rosenborg.

- Jeg syns vi brukte for mye krefter. Vi jobbet veldig hardt på grunn av det røde kortet, og det var ikke helt bra med tanke på den kommede kampen. Vi må gjøre jobben og fortsette i samme stil, sa Annan med FC København i tankene.

PS! Annan må sone karantene i semifinalen som blir trukket søndag klokka 20.45.

Kampfakta

ROSENBORG4-3Start
Steffen Iversen str. 27
Mikael Lustig 46
Anthony Annan 49
Trond Olsen 51
Espen Hoff 5
Ole Martin Årst 9, 53

Lørdag 14. august 2010 19:45
NM kvartfinale, Lerkendal stadion
5987 tilskuere

Rosenborg [4-4-2]
Daniel Örlund - Mikael Lustig (Morten Moldskred 80), Kris Stadsgaard, Alejandro Lago, Mikael Dorsin - Fredrik Winsnes, Markus Henriksen, Anthony Annan, Per Ciljan Skjelbred (Roar Strand 69) - Steffen Iversen, Trond Olsen

Gult kort RBK: Anthony Annan og Kris Stadsgaard
Rødt kort RBK: Anthony Annan (54)

Ubenyttede reserver: Even Barli, Simen Wangberg, Abdou Razack Traoré og Mushaga Bakenga


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Start 4-3» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Start 4-3» i forumet!