Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Rosenborg - Start 3-3
Skrevet av Thomas Myren, 22. mars 2010, 21:41

For andre kamp på rad slapp RBK inn hele tre mål mot Start på hjemmebane, og da ble det igjen vanskelig å vinne.


Foto: Tor-Inge Langberg/tilphoto

- Tror de er bedre enn de er
Forbannet over ikke å få spille
- Altfor mange langpasninger


- Det er selvsagt en blanding av at Start gjør sine saker bra og at vi gjør saker mindre bra, men jeg syns vi gjorde mange rare beslutninger i forsvarsarbeidet - og da mener jeg hele laget, ikke bare én lagdel eller én spiller, sa en svært skuffet Erik Hamrén.

Rosenborg var på forhånd svært innstilt på å hevne 2-3-tapet fra i fjor, som ødela muligheten til å forbli ubeseiret i serien.

- Jeg hadde forventet at vi skulle vise oss fram i den første hjemmekampen. Det har vært mye snakk om revansje, men det ble mer snakk enn handling, konstaterte Hamrén, som slaktet innsatsen til flere av spillerne.

Likevel tok hjemmelaget ledelsen da Bård Borgersen skubbet Rade Prica over ende i feltet, og Steffen Iversen scoret på det tildelte straffesparket.

Men på noen få minutter snudde Start til 1-2. Christer Kleiven fikk stå veldig alene i returrommet og skru ballen i mål etter en corner. Deretter mistet Mikael Dorsin ballen på vei framover. Venstresida ble veldig åpen, og Espen Børufsen rullet ballen under Daniel Örlund etter at Mikael Lustig hadde ødelagt offsidefella.

Trond Olsen scoret to mål mot Start i fjor, og kopierte i kveld prestasjonen etter på kort varsel å ha erstattet Morten Moldskred, som pådro seg en lårskade under skuddtrening på egen hånd søndag.

Begge målene kom på returer: Først scoret Olsen med høyrefoten(!) etter at Rade Prica hadde headet i tverrligger og deretter med et elegant "løft" over keeper Kenneth Høie, som hadde reddet et imponerende hardt hodestøt fra en stillestående Steffen Iversen.

I mellomtida hadde Ole Martin Årst gitt Start ledelsen på ny, og dermed var to mål fra Olsen heller ikke denne gang nok til seier. I stedet må RBK si seg brukbart fornøyd med uavgjort, ikke minst fordi hjemmedebutant Örlund et kvarter før slutt alene avverget et nytt ledermål signert Børufsen.

Rosenborg maktet aldri å sette inn noen ordentlig sluttspurt, noe manglende angrepsrytme må ta mye av skylda for.

- Det ble bedre i 2. omgang, men da mistet vi konseptet som var så stabilt i fjor: Hvordan vi skal spille, framfor alt defensivt. Det så ikke bra ut, avsluttet Hamrén.

Kampfakta

ROSENBORG3-3Start
Steffen Iversen str. 21
Trond Olsen 48, 60
Christer Kleiven 32
Espen Børufsen 37
Ole Martin Årst 50

Mandag 22. mars 2010 19:00
Tippeliga, Lerkendal stadion
14 122 tilskuere

Rosenborg [4-2-3-1]
Daniel Örlund - Mikael Lustig, Kris Stadsgaard, Vadim Demidov, Mikael Dorsin - Anthony Annan, Fredrik Winsnes (Gjermund Åsen 82) - Per Ciljan Skjelbred (Markus Henriksen 66), Steffen Iversen, Trond Olsen (Mushaga Bakenga 84) - Rade Prica

Gult kort RBK: Mikael Dorsin


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Start 3-3» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Start 3-3» i forumet!