Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Åsen er supporternes mann
Skrevet av Thomas Myren, 15. mars 2010, 00:04

Gjermund Åsen sang Rosenborg fram til gull fra tribunen sammen med Kjernen sist han var i Molde. Søndag var han plutselig i startoppstillinga.


Foto: Nils Heldal

MOLDE (rbkweb.no): - Å springe foran Kjernen og juble var stort! I fjor var jeg der sjøl og sang med all stemmen jeg hadde. Det var stort bare å være med og synge og oppleve hvor mye liv vi laget. Men kampen i dag overgår alt det andre jeg har opplevd i livet. Bare det å høre jubelen når navnet ditt ble ropt opp før kampen motiverer deg så sykt, smiler Åsen.

Debutanten erstattet ankelplagede Steffen Iversen.

- Jeg fikk vite at jeg skulle starte etter treninga på lørdag, men hadde fått signaler allerede på fredagstreninga. Jeg hadde ikke gruet meg, bare gledet meg. Jeg har gått rundt som et eneste stort smil. Dette har vært en stor dag i livet, forteller Åsen.

Erik Hamrén tok et modig valg med å sende 18-åringen på banen.

- Jeg funderte litt på hvordan kampbildet ville se ut. Valget sto mellom Trond (Olsen) og Gjermund, og med tanke på hvordan jeg forventet meg at det skulle bli, så syntes jeg at Gjermund ville bli det beste valget. Trond er bra når han får større bakrom, slik at vi kan utnytte ham der. Men jeg forventet meg at det skulle bli tett, slik som det ble, så derfor valgte vi Gjermund. Han er en litt mer spillende spiller enn Trond, resonnerer treneren.

- Hvordan syns du Åsen greide seg?

- Han gjør en helt OK innsats i debuten. Han blir lidende av været. I begynnelsen, da banen var bra og det gikk å spille ganske bra fotball, syns jeg han viser at han er en spiller som er dyktig til å ta med seg ballen og spille fotball. Jo lenger kampen gikk, ble det mer fight og jeg ville ha inn Steffen for å kunne spille lengre baller opp. Steffen kan vinne luftdueller, og derfor tok vi ut Gjermund. Men det var en klart godkjent første kamp, syns Hamrén.


FRA TRIBUNEN TIL LAGET: Åsen takket Kjernen sammen med Markus Henriksen.
Foto: Thomas Myren

Gjermund Åsen fikk altså med seg seiersmålet og feiringa sammen med Kjernen før han ble byttet ut etter 57 minutter.

- Noe var bra, noe var slurvete. Jeg fikk et gult kort ganske tidlig, og måtte passe på litt i duellspillet. Men det var helt greit. Kantrollen var litt uvant. Jeg kjenner ikke posisjonen helt, så jeg visste ikke helt om jeg skulle ligge bredt eller komme litt innover.

- Hva syns du om Rosenborg i dag?

- Det er serieåpning og preg av at det er første kamp, men det er alltid godt å vinne. Vi fikk 1-0 i mot, og det er "attityden" som får oss opp igjen. Vi står på hele tida, og spiller oss opp - og får uttelling. Målet var veldig viktig. Det ga oss giv og tente oss skikkelig foran 2. omgang.

- Da vi kom ut til 2. omgang så vi at banen var snødekt, så det var ikke akkurat forhold for "play and move" slik som vi prøver å spille. Men vi rettet oss etter forholdene, konstaterer Åsen.

Han beviste at Rosenborg ikke nødvendigvis har mindre kvalitet i troppen i år trass i mindre veletablerte navn.

- Markus (Henriksen) var også aktuell for å starte i dag. Dersom ikke Per (Ciljan Skjelbred) hadde blitt klar, hadde Markus fått starte. Ungguttene er med og viser at de vil konkurrere. Det er deilig, smiler Erik Hamrén.

- Åsen beviser samtidig at veien er kort fra å værende syngende supporter til førstelagsspiller?

- Ja, han sto på tribunen da vi spilte her for noen måneder siden. Det er en "story" som er utrolig artig, syns jeg. Alt er mulig i fotball!

- Blir det trekning på billetten hvem av de syngende som får starte neste kamp i Molde?

- He-he, kanskje det?


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Åsen er supporternes mann» i forumet! Diskutér «Åsen er supporternes mann» i forumet!