Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Ser fram til samarbeidet
Skrevet av Thomas Myren, 12. mars 2010, 10:28

Den nye konstellasjonen har vært klar lenge, men superfinalen var faktisk den første kampen Anthony Annan spilte sammen med sin nye makker Fredrik Winsnes.


INVERS PLASSERING: Under avsparksfesten ble Fredrik Winsnes og Anthony Annan henvist til kantroller. Mot Molde kan både Trond Olsen og Roar Strand få starte der i skadefraværet til Steffen Iversen og et mulig sykdomsforfall fra Per Ciljan Skjelbred.

Foto: Thomas Myren

- Jeg syns det gikk veldig bra. Han er en erfaren spiller og er flink til å spille ball, skryter Annan til rbkweb.no.

Respekten er gjensidig:

- Det gikk helt fint. Han er en god spiller, så da er det som regel enkelt å spille sammen. Man må alltid tilpasse seg etter dem som spiller rundt, og prøve å gjøre medspillerne sine gode. Det er enkelt i forhold til ham fordi det virker som om han skjønner hvordan jeg vil ha det, forteller Winsnes.

Deltakelsen i afrikamesterskapet med påfølgende skade i rygg og lår gjorde at Annan først spilte RBK-kamp igjen på La Manga. Da var Winsnes som kjent hjemme og drev egentrening. Annan benyttet sjansen til å rydde opp i et noe vaklende forsvarsverk, og mens han var på banen slapp ikke RBK inn mål mot Seattle, Nordsjælland og Midtjylland.

- For meg er han en klassespiller. Han er en stor nøkkel i vårt defensive spill - det kan også se på statistikken, konstaterer Erik Hamrén.

Nå skal Annan altså finne seg til rette sammen med sin nye lagkamerat.

- De skal kunne kle hverandre veldig bra med de forutsetningene og kvalitetene de har, men det gjelder å finne ut hvordan de skal jobbe sammen. Mot Aalesund var de iblant ikke der de skal være i forhold til hverandre: De var begge i samme rom mens iblant var de for langt i fra hverandre. Det er sånt de må jobbe med, slår Hamrén fast.

- Jeg skal be for at vi finner vår måte å jobbe sammen på, og at det skal gå bra for oss denne sesongen, kommenterer den gudfryktige ghaneseren sjøl.

Å hoppe etter Banor
Det er uunngåelig at Fredrik Winsnes framover vil bli sammenlignet med Alexander Tettey.

- Jeg vil ikke si så mye om det, men Fredrik er veldig god med ballen - flink med pasninger. Han er dessuten aggressiv og kjenner "terrenget" i norsk fotball. Han vet hvordan han får ballen fram til angriperne. Tettey sprang veldig mye mens Fredrik - om jeg skal få si det - er eldre. Tettey er yngre og det er en av grunnene til at han kunne springe så mye som han gjorde, mener Anthony Annan.

Hamrén samtykker:

- Det er få som har sånn løpskraft som Tettey. Det er ikke mange spillere som jeg har hatt i min karriere som trener som har den løpskapasiteten som Tettey har. Han var ekstrem med sine lange klyv offensivt før han igjen var nede og var like dyktig som Anthony til å dekke rom defensivt.

- Fredrik har andre kvaliteter som Tettey ikke hadde: Det er en følsom pasningsfot. Tettey var dessuten veldig målfarlig det siste halvåret, noe som ble en ny dimensjon i vårt spill. Men man må lete etter hva man er bra til, og forsøke å utnytte det best mulig. Vi bør ikke holde på å sammenligne Tettey og Fredrik med hverandre fordi det er to ulike typer fotballspillere, syns hovedtreneren.

Winsnes kan heller ikke sjøl love at han skal leve opp til forventningene.

- Tettey hadde en pansersesong i fjor, og leverte på toppnivå både nasjonalt og internasjonalt. Det blir en tøff jobb å skulle fylle disse skoene, men jeg må bare prøve å utnytte mine egenskaper som lagspiller for å få de rundt meg til å fungere bra. Så kanskje glemmer de at jeg ikke er så hurtig som ham, smiler Winsnes.

Seriestart!
Nå er 34-åringen klar for sin tiende sesong med Rosenborg i eliteserien.

- Det kribler i og for seg, men det er klart at den entusiasmen man hadde da man kom opp som junior er der ikke. Det er likevel fortsatt veldig artig at kampene begynner på ordentlig, forteller han.

Åpningskampen er som alle vet på Røkkeløkka.

- Det blir jevnt. Det var én seier til Rosenborg og én til Molde i fjor på Molde stadion, så det er helt åpent. Forhåpentligvis blir det en tett og jevn affære, og slike kamper har vi lang og god tradisjon i å avgjøre til vår fordel, konstaterer Winsnes.

Anthony Annan ser også fram til gjensynet med fjorårets gullfestplass.

- Å spille mot Molde er alltid vanskelig. Det er mye rivalisering, så det blir ikke enkelt. Dessuten er det en viktig kamp, så vi må gå inn med besluttsomhet og håpe på et godt resultat.

- Jeg ser fram til det fordi vi har ventet lenge og trent mye. Nå på søndag skal vi endelig spille, og jeg tror alle vi spillerne er klare for kamp, avslutter Annan.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Ser fram til samarbeidet» i forumet! Diskutér «Ser fram til samarbeidet» i forumet!