Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Kvarme legger opp
Skrevet av Thomas Myren, 19. juni 2008, 19:18

Bjørn Tore Kvarme har ikke motivasjon til å fullføre kontrakten ut sesongen.


Foto: Thomas Karlsen

- Jeg hadde egentlig lagt opp i fjor høst, men den sportslige ledelsen klarte å overbevise meg om å fortsette ett år til. Det satt langt inne å fortsette, men Rosenborg hadde mistet flere forsvarsspillere, og klubben fikk bedre tid til å finne erstattere hvis jeg spilte videre. Det har egentlig ligget i kortene hele tiden at jeg ville gi meg til sommeren, sier Kvarme til rbk.no.

Nardo-karen fylte 36 år i forgårs, og hadde en klausul som gjorde han kunne si opp avtalen allerede nå med virkning fra 1. juli.

- Det var en del av avtalen da vi overtalte Beto til å ta et nytt år, men det er klart vi synes det er trist at han slutter. Vi mister en stor fotballspiller og et stort menneske. Med sin kvalitet som spiller, treningsiver og gode holdninger er det en spiller vi gjerne skulle hatt med videre. Men vi respekterer hans avgjørelse, og ønsker han lykke til videre, sier Erik Hoftun.

Bjørn Tore Kvarme er aktuell for troppen mot Bodø/Glimt. Deretter går ferden tilbake til Spania, hvor han og familien hadde fine år mens far sjøl spilte for Real Sociedad.

Rosenborg-karrieren begynte allerede sommeren for 17 år siden, da Nils Arne Eggen ga Kvarme noen innhopp som høyreving. Året etter ble Kvarme omskolert til back, og det ble en suksess. Sesongene 1993-95 var Kvarme førstevalg som høyreback på Lerkendal.

Store deler av 1996-sesongen gikk i fløyten på grunn av skader, og Kvarme bestemte seg for å benytte seg av den nye Bosman-dommen. Kontrakt med Stabæk var nesten signert, da Liverpool plutselig kom på banen. Det innledet åtte år som utenlandsproff.

To og et halvt år i Liverpool ble fulgt opp med St. Etienne, nevnte Socided og Bastia. I januar 2005 var han tilbake på Lerkendal som omskolert midtstopper. Dessverre har lengre skadeperioder ødelagt mye av RBK-returen for veteranen, som for fjerde året på rad har mistet halve sesongen.

Dessuten har konkurransen fra blant andre Vidar Riseth, Miika Koppinen, Christer Basma og Kris Stadsgaard vært hard. De to høydepunktene ble derfor flere gode opptredener i Champions League både den første høsten og i fjor. Spesielt vil nok mange huske de to bragdkampene mot Valencia, hvor RBK-forsvaret ufarliggjorde de spanske landslagsspillerne.

Til sammen fikk Kvarme 134 seriekamper for RBK fordelt over ti sesonger.

Hva syns du om at Kvarme legger opp? Si din mening i forumet!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kvarme legger opp» i forumet! Diskutér «Kvarme legger opp» i forumet!