Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Tredoblet salg for RBK
Skrevet av Thomas Myren, 29. oktober 2007, 12:45

På to år har Rosenborg økt salget av supporterutstyr fra sju til 20 millioner kroner.- Vi har jobbet mye med å fremskaffe nye produkter, ikke minst produkter som gjerne kan brukes utenom kampdag. I tillegg har vi lansert nye design på produkter som flagg, caps, skjerf og luer - produkter mange gjerne kjøper flere av hvis de liker designen, forklarer markedsdirektør Erik Espeseth til rbkweb.no.

Større interesse
Det har i det hele tatt blitt mer populært å ikle seg klubbfargene til Rosenborg. I stedet for engelske fotballdrakter går unger i Trondheim rundt med siste mote fra Lerkendal.

- Det har vært en generell økning i interessen for Tippeligaen, noe som trolig har sammenheng med TV2-avtalen og flere TV-kamper, sier Espeseth.

Spillertrøyer dominerer ikke overraskende salgsstatistikken, men hettejakker, ryggsekker og matbokser er også blant de mest populære produktene fra det etter hvert store sortimentet. Sengetøy i svart og hvitt er også en innertier, og bare i desember i fjor ble det solgt dynetrekk og putevar for to millioner kroner!

Størst i landet
Den sportslige nedturen i 2005 ga negativ uttelling i salget av supporterutstyr, men gullrusen i fjor bidro til en enorm budsjettsprekk i positiv forstand: Rekordomsetninga på 16,5 millioner kroner var hele ni millioner over budsjettet!

I år er budsjettet økt til 20 millioner.

- Direktesalg fra RBK-shop og nettbutikken er budsjettert med drøyt 11 millioner før moms. I tillegg kommer salg av Adidas-produkter. Videre inkluderer tallet ikke gateverdien av det våre lisensprodusenter selger for. De selger RBK-effekter via sine kanaler, og vi mottar royalty av deres omsetning. Med andre ord vil nok gateverdien inkludert merverdiavgift passere 20 millioner med god margin, forteller Erik Espeseth.

Dermed er Rosenborg størst i landet også på supporterutstyr. Seriemester Brann selger til sammenligning for 17 millioner kroner i år. Sammenlagt selger de 14 eliteserieklubbene effekter for rundt 100 millioner kroner i år.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Tredoblet salg for RBK» i forumet! Diskutér «Tredoblet salg for RBK» i forumet!