Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Siste reis for Basma?
Skrevet av Thomas Myren, 15. august 2007, 22:16

Champions League-deltakelsen i høst kan bli den åttende og siste for Christer Basma.

TAMPERE (rbkweb.no): Rosenborg har så langt ikke tilbudt forsvarsveteranen ny kontrakt.

- Om de ikke ser noen framtid for meg i Rosenborg, får jeg ta det til etterretning. Ennå tenker jeg ikke så mye på det, og vi får se nærmere på det når alt roer seg med kamper seint på høsten - forhåpentligvis i desember. De maser stadig om nye midtstoppere, men man retter ikke opp så mye bare gjennom å bytte ut, sier 35-åringen til rbkweb.no.

- Vi har en gjennomgang på samtlige spillere i troppen, og det kommer samtaler med ham også angående framtida, er alt en hemmeligshetsfull Knut Torbjørn Eggen vil si.

Basma syns han og kollegene i den bakre fireren har fått ufortjent mye kritikk.

- Forsvarsspillet må bli bedre, men da snakker jeg om elleve stykker - et helt lag - som skal forsvare seg. Det er en samhørighet, og laget må fungere optimalt sammen. Det handler om å forstå hverandre og dekke opp arealer. Der har vi mye å gå på, innrømmer han.

I kveld var forsvaret derimot tett for fjerde gang i år.

- Vi starter bra, tar initiativet i matchen og tør å spille ballen på folk som starter bakfra. Vi scorer kjappe, viktige "goaler", og setter press på dem. De virker nervøse og ikke helt oppdaterte, mener Basma.

Men da stoppet også Rosenborg opp.

- Vi gir fra oss initiativet og blir litt feige. Det er mye som spiller inn, men vi tror kanskje det er litt lettere enn hva det er. Vi vil begynne å vise oss fram, og slår langt. Vi slipper dem inn, og begynner i stedet å tenke på å sikre ledelsen, konstaterer Basma.

Det ble uansett 3-0 til slutt, og returen på Lerkendal om to uker bør bli en formalitet.

- Vi vinner en viktig seier borte, og har et godt utgangspunkt foran hjemmekampen. Vi er bedre enn dette laget, slår Basma fast.

I sin muligens siste høst ute i Europa ønsker han å gi stafettpinnen videre.

- Det vil bli en enorm erfaring for de yngre som har kommet hit. Det er viktig å få kjenne nivået, og ikke lenger frykte det. Vi skal ut mot tøffe gutter, og det er derfor vi må sette enorme krav til oss sjøl utover, og jobbe som et kollektiv, avslutter Christer Basma.

PS! Også Mikael Dorsin, Miika Koppinen, Roar Strand og Andreas Nordvik har kontrakter som går ut ved sesongslutt. Bjørn Tore Kvarme har allerede bestemt seg for å legge opp.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Siste reis for Basma?» i forumet! Diskutér «Siste reis for Basma?» i forumet!