Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Den siste samurai
Skrevet av Thomas Myren, 16. juli 2006, 21:07

Et kvarter på tampen av 1-0-seieren over Fredrikstad markerte slutten på nøyaktig seks år i Rosenborg for Frode Johnsen.


LUFTIG AVSKJED: Måljegeren ble hyllet av lagkameratene etter kampen.

Foto: Thomas Karlsen

Nagoya får kjøpe Johnsen (14.07.06)

Telemarkingen skrev i formiddag under for Nagoya Grampus Eight, og reiser med det aller første østover for å ta fatt på 18 måneder som godt betalt utenlandsproff i Japan.

- Jeg hadde sett for meg å avslutte karrieren her i Trondheim, da jeg forlenget kontrakten i fjor etter alt oppstyret rundt møtet med FC København, men jeg kunne ikke takke nei til dette tilbudet, forteller Johnsen.

Den hodesterke midtspissen ble kjøpt fra Odd som erstatter for John Carew i juli 2000, og ble raskt en av de mest populære spillerne på Lerkendal.

- Årene har gått veldig fort. Det har vært et eventyr og stort sett artig hele tida, sjøl om de to siste sesongene har vært litt spesielle for oss i Rosenborg, sier 32-åringen.

Allerede den første høsten markerte Johnsen seg med fem mål på seks kamper i Champions League, og hvem kan glemme den berømte 6-2-seieren i Bergen, da han scoret hattrick og var med på å sikre det 10. seriemesterskapet på rad? Likevel er det en nyere hendelse han setter som høydepunkt.

- Siste serierunde i 2004 er nok det største. Jeg scoret tre mål mot Lyn, før vi måtte stå og følge slutten av Vålerenga-kampen på storskjermen. Mer dramatisk blir det ikke! slår han fast.

Kamper/mål for RBK:

Serie: 145 / 80
NM: 23 / 24
Europacup: 56 / 13
Royal League: 10 / 5

Totalt: 234 / 122
I kveld fikk Johnsen som hør og bør stående applaus fra tribunene, da han kom inn for Roar Strand. Han var en lang tå unna å øke til 2-0 i sluttminuttene, men fikk ingen scoring i avskjedskampen. Jubel ble det likevel etter kampslutt, da han ble båret på gullstol av lagkameratene før han gikk æresrunde i ensom majestet.

Etter respektable 80 mål på 145 seriekamper i RBK går nå altså ferden til millionbyen Nagoya, hvor han høyst sannsynlig avslutter karrieren.

- Det er vemodig å forlate Rosenborg. Jeg syntes det var trist å gå ut for å varme opp for siste gang. Samtidig står jeg overfor en kjempespennende tid i Japan, og gleder meg til det, avslutter Frode Johnsen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Den siste samurai» i forumet! Diskutér «Den siste samurai» i forumet!