Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Kommentar: Bruk Koppinen på midten!
Skrevet av Thomas Myren, 11. februar 2005, 17:56

Lite tyder på at Rosenborg sikrer seg en ny midtbanespiller før seriestart, sjøl om det fortsatt er igjen halvannen måned av det norske overngsvinduet. Derfor bør Perry i stedet vurdere Miika Koppinen som defensivt anker på midten.

Koppinen var den første nye spilleren Per Joar sikret seg som ny hovedtrener, men den finske landslagsspilleren har ennå ikke vært i aksjon for RBK på grunn av meniskskaden han pådro seg på sin andre trening i Abrahallen.

I slutten av februar er Miika ventet tilbake på banen, og han vil da etter sigende bli et alternativ i midtforsvaret. En helt grei vurdering dét, men etter Kvarmes hjemkomst er RBK plutselig godt forspent i de bakre rekker. Kampen om de to stopperplassene er tøff, og for å bevare husfreden bør trenerne vurdere å flytte Koppinen framover på banen.

Finnen er nemlig opprinnelig midtbanespiller. Han spilte på midten både som ung i hjemlandet og de første årene i Tromsø. Skader og dårlig med folk i de forsvaret til TIL førte imidlertid til at han ble skjøvet bakover. I 2002 og 2003 spilte Koppinen tidvis stopper, mens han i fjor var fast høyreback. Tidligere Tromsø-trener Terje Skarsfjord var likevel klar på at Koppinen var best som anker på midtbanen:

- Miika dekker et veldig stort område og har ballvinner-egenskaper som er veldig sterke, sa Skarsfjord sr. [Les mer]

Jeg synes at Rune S. nå må høre på far sin, og overbevise sjef Per Joar om det samme. I Miika Koppinen har RBK en spiller som kan gli rett inn i "Skammelsrud-rollen" på midtbanen, en posisjon finnen sjøl liker veldig godt:

- Jeg trives best i den. Får mye ballkontakt og er mye involvert.

RBK har i år bestemt seg for å fortsette eksprimentet med å snu V-en på midtbanen, og dermed bruke Frode Johnsen som hengende spiss. Den "offisielle begrunnelsen" er at dette skal gi motstanderne større problemer med å stakke angrepsspillet til Rosenborg.

Jeg tror at dette like mye er et tegn på at trenerne sliter med å komponere laget. Ørjan Berg kan på sine beste dager på mange måter fylle rollen som defensivt anker, men det er ingen tvil om at veteranen er best som indreløper. Dette innså også Ola By i fjor sommer, da Winsnes ble ble skjøvet inn sentralt. Imidlertid viste det at verken Fredrik eller Solli, som også fikk prøve seg som anker, maktet fullt og helt å innfri de skyhøye kravene og forventningene.

Derfor fortsetter jakten på en fullgod etterfølger til Skammels. Martin Andresen var nærme en overgang, men det skyhøye overgangssumkravet fra Stabæk skremte bort RBK. Ardian Gashi har også vært nevnt, og Mauro Cantoro er fortsatt ikke avskrevet.

Likevel er det altså ikke sikkert at RBK trenger å hente inn en ny mann. Vi må bare få Miika K. på fote igjen!

Si din mening: Bør Koppinen brukes på midtbanen?


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Bruk Koppinen på midten!» i forumet! Diskutér «Kommentar: Bruk Koppinen på midten!» i forumet!