Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Han kan bite godt fra seg
Skrevet av Thomas Myren, 23. november 2019, 18:24

David Akintola erstatter leggskadde Gjermund Åsen mot Viking.

VS.


VÆRNES (rbkweb.no): - David har vært veldig bra på øktene, skryter Eirik Horneland.

Akintola har stått fram som førstevalg på høyreving hele sesongen, men han fikk verken starte eller komme inn mot Sporting Lisboa og Bodø/Glimt.

- Det var litt for å se på de andre. Vi ønsket å se Gjermund der, samtidig har Pål vært bra. Det er stor konkurranse på kantene, begrunner treneren.

- Så får vi se om David gjør en god kamp igjen. Han gjorde en veldig god kamp mot Molde, og han har spilt mye før det. Jeg tror han kan bite godt fra seg i morgen.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Yann-Erik de Lanlay er tilbake i kamptroppen for første gang etter kneskaden mot Kristiansund, men det er på mange måter fritt leide for Akintola i Stavanger. Pål André Helland har som kjent karantene etter fire gule kort, mens Åsen altså har slitt med leggen den siste uka. Sistnevnte kan være tilbake mot Linz.

- Jeg tror han melder seg på i løpet av neste uke, bekrefter Horneland.

Tore Reginiussen sleit med låret etter å ha spilt EM-kvalifisering mot Færøyene og Malta. Han måtte stå over treningene onsdag og torsdag.

- Tore har trent to dager på rad, så det har gått bra. Han hadde litt problemer etter landskampene, men han har fått ristet det av seg, beroliger Horneland.

Det kan likevel bli endringer i midtforsvaret. Mot Bodø/Glimt spilte Gustav Valsvik. Begrunnelsen var at Even Hovland trengte hvile. Spørsmålet er om Hovland er tilbake i morgen.

- Det får vi se! svarer Horneland hemmelighetsfullt.

- Hvordan blir det å møte Viking?

- Det er et lag som spiller med bra entusiasme i år. De har gjort en fin sesong i serien og skal spille cupfinale. Det er bra entusiasme og opptur i Stavanger, så vi må opp på vårt ypperste for å få tre poeng der.

- Hva tar dere med fra Bodø/Glimt-kampen?

- Vi tar med oss at vi vinner og at vi avgjør på slutten. Vi ligger under og snur det. Det gir et bra momentum. Men vi burde ha vunnet mye mer.

- Tidligere i dag ble juniorlaget norgesmestere.

- Det er kjempegledelig! Det er ikke overraskende, for de er det klart beste laget i Norge og har jobbet godt sammen gjennom et helt år. Det vokser fram noen veldig spennende typer der, syns Eirik Horneland.

Fordi Mikael Johnsen, Edvard Tagseth og Emil Ceide alle spilte finalen på Fornebue, stiller RBK med bare seks reserver mot Viking. Anders Konradsen mister som kjent resten av sesongen etter akillesoperasjonen tidligere i november.

Avspark i Stavanger klokka 18. TVNorge sender kampen.

Forventet Rosenborg-lag:
André Hansen

Vegar Hedenstad - Tore Reginiussen - Even Hovland - Birger Meling

Mike Jensen - Marius Lundemo - Anders Trondsen

David Akintola - Alexander Søderlund - Samuel Adegbenro

Reserver: Arild Østbø, Gustav Valsvik, Djordje Denic, Yann-Erik de Lanlay, Bjørn Maars Johnsen og Erik Botheim


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Han kan bite godt fra seg» i forumet! Diskutér «- Han kan bite godt fra seg» i forumet!