Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Den nye yndlingen
Skrevet av Thomas Myren, 19. november 1999, 00:00

John Carew har blitt den nye yndlingen blant Rosenborg-fansen, kanskje mest blant de kvinnelige. Carew ble kjøpt inn for 23.000.000 kroner for å erstatte Sigurd Rushfeldt. Lørenskog-gutten har klart rollen som midtspiss på et av verdens beste lag med glans, og nå er det ingen som lenger snakker om "Rush".

20-åringen ble på forhånd ansett som kanskje litt for egoistisk for Rosenborg-spillestilen, men på rekordtid har Nils Arne Eggen "ristet" av ham alle slike ting.

Selv om flere europeiske proffklubber gjerne ville kjøpe Carew fra Vålerenga, valgte han å gå til Rosenborg. Det er noe som han ikke i det hele tatt angrer på. Personligheten og den meget gode treneren Nils Arne Eggen var nok tungen på vektskålen, men i ettertid sier John at han ville ha gått til RBK selv om ikke Eggen var her.

- Nils Arne var veldig viktig for valget jeg tok, det innrømmer jeg gjerne, men det kan godt hende jeg ville ha valgt Rosenborg selv om han ikke var trener. Men i alle fall er jeg helt sikker på at jeg valgte rett i sommer!

Klubbskiftet i sommer gjorde at Super-John måtte flytte ifra kamerater og familie i Oslo. Men savner Oslo gjør han ikke. Med fly går turen hjem til hovedstaden fort og enkelt. Derfor tar han gjerne turen sørover når han har fri.

- Det blir ikke noen trøndersk jul i år, jula blir feiret sammen med familien, sier Carew.

Selv om Rosenborgs nye superspiss har imponert storklubber over hele Europa, har han enda ingen planer om å dra videre fra RBK. Det vil nok ta en stund før du ser meg som utenlandsproff, sier han.

Carew er fast inventar på det norske U-21 landslaget. Der scoret han mange mål og trives, men han legger ikke skjul på at han gjerne ville spille på A-landslaget.

- Alle vil helst spille der, mener han.

Hvis unge herr Carew fortsetter med å score mål slik han har gjort i høst, er nok ikke veien til A-landslaget så veldig lang....

© Rosenborg Web


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Den nye yndlingen» i forumet! Diskutér «Den nye yndlingen» i forumet!