English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Givende, utfordrende og fantastisk morsomt!
Skrevet av Thomas Myren, 18. september 2012, 07:13

Etter EM-ferien har Per Verner Rønning startet hele 15 av 21 kamper for Rosenborg. Midtstopperen håper å få bidra også nå som spenninga ordentlig tar til.


Foto: Thomas Karlsen

- Alt jeg kan gjøre, er å levere i hver kamp jeg spiller, sier Rønning beskjedent.

- Hvordan blir det å være med på både gulljakt og europaliga?

- Veldig givende, utfordrende og fantastisk morsomt!

- Gruppespill i e-cup er stort også for en rutinert spiller?

- Uten tvil! Det har ikke vært en vane før, for å si det sånn. Det blir en kjempeopplevelse. Vi er der ikke bare for å være der. Vi har kommet dit fordi vi har vært gode nok, og vi skal slå godt i fra oss, svarer nordtrønderen.

Han er igjen aktuell mot Rapid Wien fordi Stefan Strandberg sliter med både rygg og lår. Uavhengig av om Rønning spiller på torsdag, har han tro på mye spilletid også framover.

- Det blir utrolig viktig å holde seg skadefri - det er pri 1. Man trenger en bred og stor tropp, og jeg håper vi kan få til en bra dynamikk. Det blir mye kamper utover, konstaterer 29-åringen.

I vinter var han lyskeplaget, og dermed langt unna laget da sesongen begynte. I juni åpnet skader hos konkurrentene for spilletid, og etter salget av Jim Larsen beit Rønning seg fast og startet sju av åtte kamper i juli. Dessuten ble det scoringer mot Molde i cupen og Lillestrøm.

Tore Reginiussen skjøv ham deretter ut, men sykdoms- og skadefraværene til Strandberg har igjen gitt tre strake opptredener.

- Jeg er fornøyd samtidig som jeg vet det er mye å gå på - og det er jeg glad for. Jeg blir bedre og bedre for hver kamp, kommenterer Per Verner Rønning.

- En opptur etter en tung vår?

- Selvfølgelig. Alle fotballspillere vil jo spille mest mulig, og det gjelder også meg.

- Hvor fornøyd var du med seieren over Vålerenga?

- Vi er veldig gode i 1. omgang og leder 2-0 veldig fortjent. I 2. omgang har vi stålkontroll. Det beste laget vant.

- Hva syns du om spillet før pause?

- Vi er aggressive og gode, og vinner ballen i gunstige posisjoner. Så jeg er fornøyd med spillet. Det går fort når det skal gå fort, og i lengderetning når det skal gå i lengderetning.

- Men deretter uteble sjansene.

- Det er strengt tatt de som må ha det neste målet. Vi har kamp igjen på torsdag, og da syns jeg vi gjennomfører en god og fornuftig jobb i 2. omgang.

- Når fikk du vite at du skulle starte?

- På lørdag: Strandberg sleit. Jeg har vært litt småsjuk sjøl, men ikke noe seriøse greier. Det var vel en kalkulert avgjørelse.

- Hvor viktig var seieren?

- Veldig. Vi må jage litt, og da er det godt å levere når det gjelder.

- I fjor og tidligere i år sleit dere nettopp med å prestere når det gjaldt?

- Når de andre avga poeng, ja... Det handler likevel om oss sjøl: Vi må prestere godt over tid og gjenskape det vi er bra på. Vi har hatt en bra flyt, så det gjelder bare å holde det opp.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Givende, utfordrende og fantastisk morsomt!» i forumet! Diskutér «- Givende, utfordrende og fantastisk morsomt!» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb