English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Ser ingen skjær i sjøen
Skrevet av Thomas Myren, 19. oktober 2011, 18:55

1. november skal bygningsrådet behandle søknaden om næringsutbygging ved Lerkendal stadion. Rosenborg er optimistiske.


INNGANGSPARTIET: Hotell til venstre og konferansesal og kontorer til høyre.

Illustrasjon: Placebo Effects

Hotell- og næringsutbygging på Lerkendal til høsten (01.03.11)

Enkelte har vært negative til det 75 meter høye hotellet med 400 rom fordelt på 20 etasjer.

- Høyhusproblematikken er der, som du skisserer. Hotellet med dets høyde er et type bygg som Trondheim ikke har så veldig mange av. Derfor er det naturlig at bygningsrådet får saken på sitt bord, syns daglig leder Roar Munkvold i datterselskapet Rosenborg Eiendom.

- Hvilke signaler har dere fått?

- Høyden er i henhold til reguleringsplanen. Det handler mer om utforminga, som er viktig i et byutviklingsperspektiv. Jeg ser ingen skjær i sjøen for dette. Grunnen til at det har tatt noe tid, er at høyhuset er et spesielt bygg, forklarer Munkvold.

Tredelt prosjekt
I tilknytning til hotellet kommer konferansesal med tre etasjer kontorer på toppen. Samlet blir bygningsmassen på i overkant av 22 000 kvadratmeter.

- Grunnen til at bygningsrådet behandler saken, foruten høyhusets betydning for bybildet, er at vi har søkt om litt større areal enn det som er nedfelt i reguleringsplanen. Det handler også om at vi går litt utover byggelinjene. Vi trenger altså en dispensasjon, forklarer Roar Munkvold.

Rosenborg investerer i konferansesalen og kontorbygget mens Arthur Buchardt bygger ut og eier hotellet. Hvilken kjede som skal drive hotellet blir snart offentliggjort.

- Jeg forstår på Buchardt at de er enige om rammene for en avtale, men at den ikke er signert, kommenterer Munkvold.

- Vi er også i sluttfasen med avklaringer med de som skal drive kongressenteret i samarbeid med oss. Avklaringene går blant annet på vanlig drift kontra kampdagene. Samtalene er med den samme aktøren som er i dialog med Buchardt om å drive hotellet, røper han.

- Vi har kommet fram til ei løsning rundt eierforholdene i driftselskapet for kurs og konferanser. Rosenborg Eiendom vil etter all sannsynlighet eie konferansesalen og ha en leieavtale med driftselskapet.


DET NYE HØYHUSET: Hotellet sett fra Strindveien.
Illustrasjon: Placebo Effects

- Vi jobber nå med detaljtegninger og logistikkløsninger for kurs- og kongressenteret, samt å kvalitetssikre gode kalkyler for kurs- og kongressdrift både i en oppstartsfase og i vanlig drift. Vi har en ikke ubetydelig kurs- og konferansevirksomhet på Lerkendal, og omsetter allerede for over 10 millioner kroner i året, forteller Munkvold.

Leietakere snart klare
Utbygginga vil generere årlige inntekter, men ikke minst vil et framtidig salg av bygget kunne bli veldig lukrativt for Rosenborg. I øyeblikket pågår samtaler med banken.

- Det som gjenstår i forhold til finansieringa er å få på plass leietakerne, slik at den delen av økonomien i prosjektet er sikret, forteller Roar Munkvold.

- Vi nærmer oss løsning for flere leietakere. Vi jobber med to større aktører. Om begge kommer på plass, tar de størsteparten av bygget. Hvis bare én kommer på plass, er vi nødt til å jobbe med de som er mindre.

Totalt 9000 kvadratmeter kontorer skal bli leid ut.

- Dette er prosesser som tar ganske lang tid. Det er ikke sånn som når folk går på visning, legger inn bud og plutselig kjøper bolig. Dette er større bedrifter som naturlig nok bruker tid på å få presentert og gjennomgått prosjektet, deriblant å få tegnet ut mulige kontorløsninger. Det er ganske lange løp, kommenterer eiendomssjefen.

- Vi jobber med ei løsning for å finansiere og igangsette bygging uten at kontorbygget er fullt utleid. Det begrunnes i at vi skal bygge parkeringskjelleren før vi begynner med hotell og konferansesal. Så kommer kontorene på toppen - de kommer uansett til slutt. Det er imidlertid ingen tvil om at kontorbygget, i likhet med resten av prosjektet, blir realisert.

Ferdig om to år
Rosenborg håper å begynne å bygge utpå nyåret.

- I løpet av to-tre måneder har vi kommet langt. Det blir en intensiv fase framover med jobbing med utleie, detaljer for kurs og konferanse, samt selvsagt finansieringa. Byggestart er vanskelig å fastslå eksakt, forteller Roar Munkvold.

- Med bakgrunn i det gjenstående arbeidet signaliserer vi overfor våre potensielle leietakere at kontorene skal være innflyttingsklare 1. januar 2014. Ambisjonen er at hotellet og kongressanlegget skal være ferdig før dette, avslutter han.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Ser ingen skjær i sjøen» i forumet! Diskutér «- Ser ingen skjær i sjøen» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb