English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - AIK 3-0
Skrevet av Åsmund Sjøberg, 4. august 2010, 22:44

Rosenborg viste at man holder høyere klasse enn svenske seriemestre.


INGEN TVIL: Vadim Demidov økte til 2-0 og fjernet enhver tvil om avansement.

Foto: Thomas Karlsen

RBK skal øve seg mot de beste
- Publikum roper alltid "skyt"
Prica tilbake med et pang
Disse fem kan Rosenborg møte
Iversen usikker til helga
Bilder fra Rosenborg - AIK


Med 1-0 i bagasjen fra kampen i Stockholm var det et noe forsiktig Rosenborg anført av en strålende Anthony Annan i første omgang på Lerkendal. Man lot AIK komme til noen småfarlige situasjoner uten at svenskene førte kampen på noen helst måte av den grunn. Rosenborg hadde også sine sjanser, og Rade Prica var nære å gi RBK ledelsen etter forarbeid av Mikael Dorsin.

Etter pause var det et bedre RBK-lag som kom på banen, noe som også ga tellende resultat. For med et økende ballinnehav og et stadig mer slitent AIK, var det Rade Prica som skulle hamre inn ledermålet etter 54 minutter. Herfra og ut var det bare Rosenborg. Rett etter målet banket Markus Henriksen et skudd i treverket.

2-0 kom etter en drøy time hvor frisparket til Trond Olsen fant Vadim Demidov som enkelt slo AIK sin målvakt i lufta. 3-0 kom med et kvarters spill igjen - en riktig så fin knallperle av et skrudd skudd i det lengste hjørnet fra Mikael Lustig. Innbytterne Mushaga Bakenga og Roar Strand hadde begge muligheter til å gjøre seieren enda større, men det ble med nesten.

- Det ble ganske krampeaktig i 1. omgang. Det er bare ett mål som skiller, og gjør de 0-1, så blir det en helt annen kamp. Vi var litt engstelige i 1. omgang, men når vi får det første målet vokser vi jo lengre kampen går, oppsummrte Prica.

Dommeren lot være å legge til et eneste sekund av tilleggstid til tross for seks bytter i 2. omgang. Muligens av hensyn til AIK-spillerne som virket helt fortapt de siste minuttene av kampen. 3-0 hjemme på Lerkendal ga RBK 4-0 sammenlagt og dermed er man et steg nærmere Champions League.

Trekning av 4. kvalifiseringsrunde skjer fredag klokka 12.

Kampfakta

ROSENBORG3-0AIK
Rade Prica 54
Vadim Demidov 63
Mikael Lustig 75

Onsdag 4. august 2010 20:45
Champions League 3. kvalifiseringsrunde, Lerkendal stadion
14 709 tilskuere

Rosenborg [4-4-2]
Daniel Örlund - Mikael Lustig, Kris Stadsgaard, Vadim Demidov, Mikael Dorsin - Markus Henriksen, Steffen Iversen (Roar Strand 74), Anthony Annan, Per Ciljan Skjelbred - Morten Moldskred (Trond Olsen 56), Rade Prica (Mushaga Bakenga 82)

Gult kort RBK: ingen

Ubenyttede reserver: Erik Bråthen, Alejandro Lago, Abdou Razack Traoré og Fredrik Winsnes


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - AIK 3-0» i forumet! Diskutér «Rosenborg - AIK 3-0» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb