Utskrift fra rbkweb.no

Hamrén om forventninger
Skrevet av Thomas Myren, 14. mars 2009, 10:11

Erik Hamrén ledet Rosenborg i 18 seriekamper i fjor. Det innbyrdes oppgjøret mot Stabæk var alt som skilte laget fra seriemesterne i poengfangst i samme periode.

Hamrén om: fysisk trening | keeperne | forsvarsarbeid | angrepsspill | uttelling på sjanser | forventninger


- Tabellen for runde 9-26 viser Stabæk (34), Tromsø (32), Fredrikstad (32) og RBK (29) - bare tre innbyrdes oppgjør skillte for vår del. Hvilke forventninger skal vi ha i år?

- Vi er tippet som favoritter av de fleste. Både bookmakers og aviser har oss som favoritter, noe som overrasker meg litt ettersom vi ble nummer fem de to årene før. Mye av navnet Rosenborg henger igjen. Jeg syns likevel bare er positivt at folk tror på oss. Samtidig skal vi ikke bry oss for mye om andre syns vi er best eller verst.

- Det viktigste er hva vi tror, og det kjennes bra. Vi vet at vi er verre å slå. Det har vi vist i vinter. Vi arbeider med å bli mer stabile i år, slik at vi kan vinne flere kamper enn i fjor. Kan vi gjøre det, er vi med og slåss om gullet. Det er vår ambisjon. Om det er realistisk eller ikke, det får andre snakke om. Vi har sagt at vi vil gjøre alt for å slåss om gullet, og så får vi se om vi har kommet tilrekkelig langt i år eller om det blir som i fjor, at vi ikke orker distansen ut.

- Hvordan vil du oppsummere treningskampene i vinter?

- Som helhet: bra. Vi har gjort en riktig dårlig kamp, og det var mot Lyn på La Manga. Ellers syns jeg vi har hatt OK innsats og bra innsats. Vi ønsker å bli mer og mer stabil. Vi vant mot Fredrikstad. Vi tapte mot Brøndby, men da gjorde vi en bra kamp og innsatsen var bra. Vi vant mot Stabæk selv om det spillemessig var "så där", og det tyder på styrke. Så gjør vi en riktig bra kamp mot Viking. Jeg syns vi har tatt seg i riktig retning.

- Min filosofi er å ikke spille alt for mye. Vi kunne ha spilt flere treningskamper for å få jobbet mer med spillemønstret, men på den andre siden så skal vi forhåpentligvis spille mange turneringskamper om vi kommer til Europa i sommer. Vår ambisjon er også å komme til cupfinalen. I fjor fikk vi en tidlig exit, og det håper jeg virkelig at jeg ikke behøver å være med på i år. I så fall blir det mange kamper.

- Derfor har vi bevisst ikke spilt så kjempemange treningskamper. Spillet bør bli bedre jo lengre ut i ligaen og sesongen vi kommer.

- Fjoråret viste at seier i serieåpninga ikke nødvendigvis borger for god vårsesong.

- Om du skal være et topplag, kan man ikke gjøre sånn. Det er derfor det er så tøft å være et topplag. Mange snakker om at det er tøft å være et bunnlag, men det er utrolig mye tøffere å være et topplag. For å være et topplag, kan man ikke tape et visst antall kamper. Som bunnlag kan du vinne én eller to kamper for så å tape mange, men likevel ha sjansen. Som topplag må man ta poeng og helst vinne selv om man har en mindre dag og selv om forutsetningene ikke er de beste. Derfor er det en enormt mye større jobb å lykkes. Det kreves utrolig mye, men vi jobber for å forsøke nå dit.

- Jeg syns vi har tatt mange steg i vinter, så jeg tror det er mulig at vi er med og slåss om gullet. Det kreves at vi tar steg fra i fjor, og viser det når det begynner å brenne og det blir alvor. Nå begynner alvoret, og vi får se om vi kan klare det. Jeg tror det.

- Hva tenker du om kampen mot Vålerenga?

- Det er to lag som ikke kom opp på riktig nivå resultatmessig i fjor. Vålerenga og Rosenborg er to store lag i Norge, og Vålerenga hadde allerede i fjor en riktig bra tropp. De har fått et år til, og jeg forventer meg at Vålerenga kommer til å være høyere opp i år. De var vel nummer ti i fjor. De viste litt av sin kapasitet da vi vant cupen.

- Derfor tror jeg det blir en fantastisk herlig kamp med to lag, som jeg tror vil være med i toppen i år. Så er det alltid litt ekstra spennende og interessant i begynnelsen.

- Du føler den samme spenninga som supporterne?

- Selvsagt! Ligapremiere er alltid litt ekstra uansett hvor mange år man har holdt på. Det er da det begynner. Men man skal heller ikke overdramatisere det hele. I fjor vant Rosenborg premieren, og så ble det fem kamper der man ikke vant. Tvert om tapte Barcelona sin første match, men så tapte de ikke en eneste på 20. Første kampen har ikke så kjempestor betydning sånn sett, men det er litt ekstra.

nyheter
forum