English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Hamrén om uttelling på sjanser
Skrevet av Thomas Myren, 13. mars 2009, 20:31

Erik Hamrén har savnet naturlige målscorere og slår samtidig fast at sjansestatistikken kan lyge.

Hamrén om: fysisk trening | keeperne | forsvarsarbeid | angrepsspill | uttelling på sjanser | forventninger


- Helt klart har vi hatt for få målgjørere, det så vi i fjor. Skal man være et topplag, og slåss om medaljer og gull, må man ha mange spillere som kan gjøre mål. I dagens fotball er det ofte midtbanespillere som kommer i scoringsposisjon. Tar man Stabæk, som vant gull i fjor, så hadde de mange midtbanespillere som gjorde mål. I Aalborg, da jeg vant gull der, hadde vi også mange midtbanespillere som gjorde mål. Det må bli flere enn noen få også i Rosenborg.

- Vi gjorde helt enkelt for få mål. Vi kan ikke skylde bare på spissene, men hele laget. Min forhåpning er at vi skal bli bedre på det i år.

- Hva tenker du om uttellinga på sjanser i vinter?

- Jeg har ikke regnet på sjansene i kampene, men det har vært blandet. I noen kamper var det mindre bra, og i noen kamper slik som senest var det bra. Vi skal huske på at om vinteren trener man hardere fysisk for å bygge opp til sesongen. Det er mange ganger at man er mer sliten fysisk når man spiller kamper i januar og februar enn ellers. Derfor legger jeg ikke så stor vekt på disse kampene. Jeg håper likevel vi kan fortsette med den fine trenden vi viste mot Viking.

- Du skrøt i fjor ofte av mange sjanser, men var alle egentlige så store?

- Man må se på hvordan kampene ser ut. Mange lag, også borte, men spesielt her på Lerkendal, er veldig defensivt innstilte og spiller på kontringer. De er fornøyde om de holder nullen og får ett poeng. Kan de dessuten gjøre et mål, er det fantastisk. Det gjør at det blir vanskelig for oss.

- Det er vanskeligere å møte et lag som er veldig forsvarsorientert fordi de fleste lagene begynner å bli så gode til å organisere seg. Det kan man se i hvilken liga som helst. Derfor er det vanskeligere å komme til store sjanser. Mens motstanderne kanskje har et mindre antall sjanser, er de dem får store. Derfor har de sånn sett lettere for å gjøre mål.

- Det er nettopp dette vi må takle om vi skal bli et topplag, å sette sjansene. Tar man kampen mot Viking: Hadde de scoret først - de hadde mange sjanser og 1. omgang var veldig jevn - hadde det blitt en helt annen kamp. Det er derfor det er så viktig å gjøre det første målet i dagens fotball, spesielt om man er et topplag. Da må det andre laget åpne seg litt mer, og da kan det bli mye mål mot slutten.

- Jeg er derfor enig med deg i at det blir mange sjanser, men at de ikke er like kjempestore som de motstanderne får. Det er ofte fordi det er så mye folk i veien og rundt omkring. Det må vi naturligvis forsøke å bli bedre på.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Hamrén om uttelling på sjanser» i forumet! Diskutér «Hamrén om uttelling på sjanser» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb