English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Hamrén om forsvarsarbeid
Skrevet av Thomas Myren, 13. mars 2009, 00:03

Rosenborg savner farta til Kris Stadsgaard. Mens kneskaden leges, ber Erik Hamrén forsvaret sitt om å opptre klokere.

Hamrén om: fysisk trening | keeperne | forsvarsarbeid | angrepsspill | uttelling på sjanser | forventninger


- Kris har en hurtighet som er viktig for alle fotballspillere.

- Må taktikken endres, spesielt i hjemmekampene, når vi mangler farta til Stadsgaard i forsvar?

- Nei, ikke endre taktikken. Jeg syns derimot det var noen kamper i fjor, der vi var naive i vårt forsvarsspill og ikke respekterte vårt bakrom i tilstrekkelig grad. Grunnregelen defensivt er at om man ikke har press på ballfører, må man ha respekt for rommet bakom. Noen ganger i fjor høst var vi mindre bra på det, og hjalp motstanderne. Kampen mot Bodø/Glimt er et bra eksempel. Jeg håper vi skal bli bedre til å lese spillet, slik at vi ikke gir motstanderne sjanser.

- Føler du at Demidov og Lago har blitt samspilt som stopperpar?

- Ja, det syns jeg. Samtidig har Andreas gjort det bra. Mot Stabæk syns jeg han var vår beste spiller. Andreas har stor kompetanse som forsvarsspiller, men det er litt for mye opp og ned. Han må få mer stabilitet, og ikke være innblandet i mål her og der. Om vi fortsetter med Bodø/Glimt-kampen, så jeg syns han som helhet gjør en riktig bra kamp, men han er innblandet i to mål. Det er sånne saker vi jobber sammen med Andreas for å få vekk. Ellers har han veldig bra egenskaper.

- Hva er den største kompetansen til Nordvik?

- Han er veldig, veldig hurtig og eksplosiv. Han er bra i dueller, mann mot mann. Han har gjort det bra, men mest har det vært Lago og Demidov som har spilt. Det er konkurranse om plassene sjøl om Kris er skadet. Det er positivt.

- Er Demidov og Lago komplementære som stopperpar? Er det fare for at de blir for like?

- Fare og fare. Ikke om man jobber rett. På spissplass kan man egentlig plassere to helt like spillere om de er bra på de sakene de skal gjøre. Om vi ikke jobber rett, blir vi derimot litt sårbare fordi verken Demidov eller Lago har den rene hurtigheten Kris og Andreas har. Men fotball handler mye om å lese spillet. Hoftun er et bra eksempel på det, en spiller som alltid står rett.

- Hva syns du om den defensive organiseringa i vinter?

- Vi har ikke sluppet inn mange mål. En del av målene har vært på dødball. Det kan vi selvsagt bli bedre på, men motstanderne kan være riktig bra på det. Vi har hatt noen straffer mot oss. Også der må vi forsøke å bli bedre, men igjen er det vanskelig og marginalt.

- Vi skal bli bedre. Motstanderne skal få enda mindre sjanser, og framfor alt skal de ikke få gjøre mål på de få sjansene de får. Om man titter på sesongen i fjor, fikk ikke motstanderne mange sjanser da heller. Derimot gjorde de riktig mange mål på de få sjansene de fikk. Det må vi bli bedre på.

- Hva sier det om RBK at motstanderne får mål på sine sjanser?

- Til dels avhenger det av motstandernes dyktighet, men kanskje må vi bli bedre til å klare oss én-mot-én. Ofte ble det noen kontringer i mot når vi trykket på. Noen ganger tok vi feil beslutninger, og det var også noen mistak, individuelle feil, som kostet mål.

- Det gjelder å bli bedre både individuelt og som lag. Om du titter på treningskampene, syns jeg de tyder på at vi går i riktig retning.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Hamrén om forsvarsarbeid» i forumet! Diskutér «Hamrén om forsvarsarbeid» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb