English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Europaliga eller spillersalg
Skrevet av Thomas Myren, 19. februar 2009, 19:38

For at underskuddet i 2009 ikke skal bli større enn 30 millioner kroner må Rosenborg enten selge spillere for 22 millioner kroner i sommer eller satse på deltakelse i den nye europaligaen.

- Budsjett med 29 mill. i minus (16.02.09)
Blør for å vinne (10.01.09)

Rosenborg Ballklub 2009
Driftsinntekter:
190,2 (220,2)
Driftsresultat:
-33,3 (-13,6)
Resultat før skatt:
-29,8 (-12,7)

(mill. kr, 2008 i parantens.)

Les mer:
- Budsjett 2009
- Den sportslige satsinga inkludert lønnsutgiftene kan ikke bæres av inntektene. Vi er enten avhengige av spillersalg eller å delta ute i Europa, slår Nils Skutle fast overfor rbkweb.no.

Fordi Rosenborg inntil videre ikke er garantert deltakelse i europaligaen, tilsier budsjettet at det blir spillersalg på hele 22 milioner.

- Vi har gjort en realistisk vurdering av hva vi tror kommer til å skje. Vi kunne ha solgt spillere for mye mer bare i januar om vi hadde villet. Det viser at de beste spillerne våre er ganske attraktive. At vi takket nei viser dessuten at vi har tro på den sportslige utviklinga, sier Skutle og tenker på budene på Marek Sapara (Besiktas), Alexander Tettey (Olympiakos) og Steffen Iversen (Norwich).

- Vi hadde et styremøte 26. januar, der budsjettet i prinsippet ble vedtatt. Senere samme kveld fikk vi vite at Norge ledet "fair play"-konkurransen ganske suverent samtidig som reglene var endret slik at tre lag går rett inn i Europa League. Etter det har vi fått tilbud på spillere som tilsier at tallet ikke er spesielt høyt. Risikoen har blitt mindre, slår Skutle fast.

Han viser til at RBK har budsjettert på samme måte også tidligere.

- Vi har noen ganger hatt med summer uten å ha solgt noen, men ikke så stor sum som nå. I 2001 budsjetterte vi med 20 millioner i minus til tross for spillersalg på 70 millioner, så det er ikke noe helt nytt.

- Kan ikke tviholde på spillerne
I mai blir det offentliggjort om Rosenborg får friplass i 1. kvalikrunde til europaligaen. Om RBK går gjennom alle rundene og fram til gruppespill blir nettoinntektene på rundt 20 millioner. Da blir det spørsmål om RBK likevel trenger å selge spillere.

- Vi kan komme i en situasjon der vi har råd til ikke å selge spillere. Skulle vi få den "fair play"-plassen og få mange kamper utover sesongen, kan det hende vi har bruk for de spillerne vi har og ikke selger noen, konstaterer Nils Skutle.

Sapara var svært skuffet over avslaget på budet fra Besiktas, og RBK kan i så fall havne i en lignende situasjon.

- Hvis vi får spille i Europa, vil det bli mer attraktivt å spille hos oss, men det er veldig ofte slik at spillerne langt på vei bestemmer. Interessen fra andre klubber og hva spillerne sjøl vil kan bli avgjørende. Vi kan ikke holde igjen de samme spillerne i overgangsvindu etter overgangsvindu, det blir ikke riktig, mener den daglige lederen på Brakka.

Satser på fullt stadion
Den tredje viktige faktoren i budsjettet er billettinntektene. I fjor dro RBK inn 34 millioner kroner på de 13 hjemmekampene i serien. Budsjettet for 15 seriekamper i år er på hele 45 millioner.

- Vi har et mål om å være tilbake på 20 000 tilskuere i snitt. Jeg tror det er et ganske ambisiøst mål, men vi setter inn stort trykk i forhold til å nå det. Men det avhenger av sportslige prestasjoner og hvordan TV-kampene kommer, innrømmer Skutle.

- Vi jobber knallhardt for å fylle stadion. For å få til det, investerer vi noen millioner i oppgradering av stadion. Vi har gjort noen grep. Vi har sett at både familie- og Kjernen-tribunene har vært fulle, og vi flytter nå Kjernen til den andre sida. Vi oppjusterer dessuten lokalene i alle fire tribunene fordi Adidas-tribunen er 13 år, mens resten av stadion er snart sju år gammelt. I tillegg til sportslige resultater er vi nødt til å gjøre noen grep for å fylle stadion, konstaterer han og viser til en annet faktor som kan bidra til å trekke folk til Lerkendal:

- Snittprisen vår på billetter er ikke så høy og ligger på et folkelig nivå, midt på treet, med rundt 150 kroner. Jeg så at de i Bergen ligger på over 200 kroner.

Om budsjettet kommer til å samsvare med virkeligheten avhenger kort sagt av spillersalg, europaliga og billettinntekter.

- Det er et budsjett som er ambisiøst og utfordrende, men samtidig realistisk slik vi ser det, avslutter Nils Skutle.

PS! Det totale konsernbudsjettet ligger på 210 millioner i inntekter og omtrent samme underskudd som for Ballklubben.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Europaliga eller spillersalg» i forumet! Diskutér «Europaliga eller spillersalg» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb