Utskrift fra rbkweb.no

- Pelu vikarierer for Koné
Skrevet av Thomas Myren, 29. mai 2008, 15:22

John Pelu har hatt en veldig treg start i Rosenborg, men blir trolig spissmakker til Steffen Iversen mot Viking.

VS.Født: 02.02.1982 i Ouagadougou, Burkina Faso
Høyde/vekt: 174 cm / 68 kg
Posisjon: angrep
Tidl. klubber: Helsingborg, Öster og Kongsvinger
Kamper/mål/ass. 07: 23/12/5
Landskamper: G18- og G19-kamper for Sverige
- Jeg er ikke helt sikker på hvor gode vi blir sammen. Han er en fysisk spiller, i alle fall mer enn meg. Bra på hodet. Vi er vel begge ganske smarte fotballspillere. Det blir vel ingen problemer, smiler Pelu til rbkweb.no.

Med Yssouf Koné og Didier Konan borte på landslagsoppdrag og Øyvind Storflor som mulig midtbanevikar for lyskeskadde Per Ciljan Skjelbred, er det egentlig bare Jo Sondre Aas som Pelu konkurrerer med foran kampen på søndag. I formiddag ble Pelu plassert på topp sammen med Iversen under spilleøkta, og første kamp fra start er innen rekkevidde.

Frekk fyr
- Han er en spiller som er involvert i scoringer, og en sånn angrepsspiller er alltid interessant. Han scoret masse mål og hadde mange assists for Kongsvinger i fjor. Han er spennende; har stor fart, er frekk i spillet sitt og er en god avslutter, skryter Erik Hoftun.

Aftenposten kåret Pelu til årets spiller i 1. divisjon, mens VG mente han var nest best. Han scoret tolv mål, men ingen kom mot Bodø/Glimt - han spilte bare hjemmekampen.

- Han lurte ikke meg, men han hadde som sagt en veldig god sesong for Kongsvinger, gliser daværende midtstopper Hoftun.

Tøff forsesong
Pelu reiste til Afrika på velfortjent ferie etter sesongen. På grunn av vonde lysker, ble det to måneder uten ordentlig trening.

- Han har hatt en tung innkjøringsperiode i Rosenborg. Han fikk et godt, gammeldags treningssjokk da han kom hit. Han har brukt vinteren til å bli vant med treningsmengdene, og til å skaffe seg kondisjon, forteller Hoftun.

- Det var vel ikke så merkverdig? Jeg hadde vært skadet i to måneder, og kom rett inn i en svært tøff treningsperiode foran kampene i UEFA-cupen. Til og med Hulken kunne ha fått problemer. Det har tatt sin tid, alt tar sin tid, oppsummerer John Pelu sjøl.

26-åringen fikk sin debut som innbytter nettopp borte mot Fiorentina, men fikk lite spilletid i de påfølgende treningskampene.

- Jeg har ikke gått og stresset - ikke noe "jeg må, jeg må". Jeg vet at jeg en bra fotballspiller, det er en grunn til at jeg er her, sier Pelu.

Han var klar til å ta over da Steffen Iversen skadet skuldra i serieåpninga, men Didier Konan ble i stedet erstatter. Samtidig ble Pelu utvist for RBK2 etter å sparket etter en motspiller fra Tromsdalen. Karantenen på tre kamper stengte ham også ute fra førstelagsspill.

Ikke så galt at det ikke er godt for noe
- Det kom litt uleilig, men samtidig fikk jeg trent utrolig bra under perioden med avstengning. Jeg slapp fokuset på å få være med og spille kamper. Jeg har trent og trent, og merker at formen bare har blitt bedre og bedre, forteller svensken.

To mål som innbytter mot Tynset i cupen ble belønnet med seriedebut mot Lillestrøm.

- De siste tre ukene har det løsnet skikkelig for John, så nå peker pila kraftig oppover. Det er vi veldig glade for, sier Erik Hoftun.

Nå er Pelu klar til å starte sin første RBK-kamp - til tross for sykdom denne uka.

- Jeg har vært litt syk, og gått på penicillin. Jeg er fortsatt litt dårlig i halsen, men den blir bra til søndag, forsikrer han.

Viking begynte bra, men har nå bare én seier på de siste fire kampene.

- Sånt tenker jeg ikke på. Man kan ikke regne på sånt. Hver kamp er en ny kamp i seg sjøl. Det står 0-0 når dommeren blåser i gang, og det er elleve på hvert lag. Vi hadde ikke vunnet på lenge før Lillestrøm-kampen, og kampen på søndag kan jo bli vendingen for Viking. Men de kommer nok til å reise hjem med null poeng, smiler John Pelu.

Antatt Rosenborg-lag mot Viking:

Rune Jarstein

Christer Basma - Kris Stadsgaard - Alejandro Lago - Roy Miller

Per Ciljan Skjelbred/Øyvind Storflor - Vadim Demidov - Alexander Tettey
Marek Sapara

John Pelu - Steffen Iversen

nyheter
forum