English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Vil gi laget tid og tillit
Skrevet av Thomas Myren, 25. januar 2008, 21:49

8-0-seieren over Bodø/Glimt imponerte Erik Hamrén. Nå håper han omgivelsene gir sitt unge lag mulighet til å skaffe seg erfaring nok til seriegull.- Jeg har sett mye talent på treninga i går og i kampen i dag, og det er jeg glad for. I enkelte kamper, slik som mot Valencia, har Rosenborg vist sitt potensial. For unge spillere fins det sjeldent begrensninger oppover, smilte Hamrén på en improvisert pressekonferanse i 2. etasje i Abrahallen.

- Men for et ungt lag kan "laveste nivå" være lavt. Lag som vinner serien, har ofte mer rutinerte spillere som sjeldnere når toppen, men som har et høyere, laveste nivå. Det er sjeldent unge lag er med og slåss om seriegull. Det er vel Arsenal som er et unntak, mener den påtroppende Rosenborg-treneren.

Han ønsker med andre ord å kjøpe seg tid på både egne og lagets vegne etter 5. plassen i fjor.

- Rosenborg tapte åtte bortekamper, og da er det vanskelig å slåss om medalje. Derfor mener jeg at nivået må bli jevnere, sier Hamrén.

I stedet for å kjøpe inn rutine, ønsker han å satse på de unge talentene i det som etter trøndersk målestokk blir en slags mellomsesong uten Champions League.

- Vi spiller med de spillerne vi har, slår Erik Hamrén fast.

Spørsmålet er hvordan han vil prege RBK når han tar over 1. juni.

- Jeg har grovt fortalt spillerne om mine idéer om hva jeg mener er bra fotball, forteller 50-åringen.

Han fikk se at Marek Sapara og Didier Konan i hver sin omgang blomstret i den offensive rollen i diamantformasjonen.

- 4-4-2 kan man spille på mange ulike måter, men måten Rosenborg spilte i dag har mange likheter med en av variantene jeg bruker i Aalborg. Der har vi hele tre ulike måter å spille 4-4-2 på. Hva som passer best for RBK avhenger delvis av individuelle kvaliteter hos indreløpere og kantspillere, forklarer Hamrén.

Inntil videre er det altså Trond Henriksen som skal lede Rosenborg. I mellomtida skal Hamrén forsøkte å holde FC København bak seg i den danske gullstriden.

- Jeg vil ha fullt fokus på å få til en fin avslutning i Aalborg. Jeg tok disse fire dagene i Trondheim for å få truffet spillerne og menneskene rundt laget - ikke minst dere i pressen. Forhåpentligvis kan det bli litt roligere framover - til og med på ferien min i Florida dukket dere opp, smiler svensken.

- Jeg håper å kunne kjempe om medaljene i Danmark i vår og i Norge til høsten. Det hadde vært drømmen, avslutter Erik Hamrén.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Vil gi laget tid og tillit» i forumet! Diskutér «Vil gi laget tid og tillit» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb