English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Fjerner EØS-regelen
Skrevet av Thomas Myren, 10. desember 2007, 19:38

Fotballforbundet går inn for å fjerne begrensninga om at norske klubber maksimalt kan benytte tre spillere utenfra EØS-området.

Krever mykere regler (19.11.07)

Slik som RBKweb skrev i forrige måned, har Rosenborg vært en av pådriverne for å myke opp regelverket. Foran årets sesong ble kvota utvidet fra to til tre spillere, og nå blir hele regelen tatt bort om NFF-styret får det som det vil.

Dette er gode nyheter for Rosenborg som i år har måttet sende hjem både Jahmir Hyka og Alejandro Lago, som i kamp mot de tre afrikanerne har blitt rammet av regelen og derfor ikke har kunnet oppfylle arbeidstillatelse-kravet om å ha spilt halvparten av kampene.

Til gjengjeld blir det innført et nytt krav om at hele 14 av 25 spillere i A-stallen må ha spilt for Rosenborg eller en annen norsk klubb i minst tre år fra de var 15 til 21 år gamle. To av disse 14 ha spilt for RBK.

- Forbundsstyret har med denne modellen vedtatt at hoveddelen av spillertroppen i norske klubber skal bestå av spillere som er utviklet i Norge. Vi er overbevist om at det vil tjene både toppklubbene, breddeklubbene og landslagene, sier visepresident Erik Loe.

UEFA har allerede innført en lignende regel, og krever fra neste høst åtte egenutviklede spillere hos klubber som skal delta i europacupene.

Medregnet hospitantene Jo Sondre Aas, Albert Berbatovci og Thomas Valø har Rosenborg i øyeblikket bare 20 seniorspillere under kontrakt neste sesong, og av disse er det akkurat 14 som oppfyller kravene. Så vidt RBKweb forstår, vil det uansett være prosentandelen som gjelder om stallen er på færre enn 25 spillere, altså minst 56 prosent egenutviklede spillere. RBK har dermed 70 prosent.

En av hovedårsakene til at RBK neste sesong stiller med guttelag for første gang på snart 20 år, er nettopp for å forbedre egenrekrutteringa og dermed unngå problemer med å oppfylle kravene.

Verken NFF eller UEFA setter krav til nasjonaliteten til de egenutviklede spillerne. Det betyr at Abdou Traore om to år, om han fortsatt spiller i Norge, vil bli regnet som egenutviklet.

PS! Det er uklart om kravene om spilletid for å få fornyet arbeidstillatelsen til spillere fra utenfor EØS blir gjort om.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Fjerner EØS-regelen» i forumet! Diskutér «Fjerner EØS-regelen» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb