English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Forandringer i europacupene
Skrevet av Thomas Myren, 30. november 2007, 21:35

Fra og med 2009/10-sesongen blir både Champions League og UEFA-cupen forandret. Rosenborg har blandede følelser.Kommentar: Sikrere europavei

Det er spesielt i Champions League det skjer endringer. Heretter får de tolv beste nasjonene på nasjonsrankinga hele 22 direkteplasser i gruppespillet.

Dermed gjenstår det ti plasser til klubbene som må ut i kvalifisering. Der blir det et todelt system:

De 40 seriemesterne i nasjonene 13-52 kjemper seg i mellom om fem plasser. Klubbene må spille to eller tre kvalifiseringsrunder.
Nasjonene 1-15 får med én klubb ekstra i en intern konkurranse over to runder om fem plasser.

For Norge på 18. plass betyr endringene at seriemesteren må gjennom tre i stedet for dagens to kvalikrunder.

- Det opprinnelige forslaget fra Michel Platini ble beholdt. Det syns jeg ikke er positivt, sier Rosenborg-direktør Nils Skutle til rbkweb.no.

Sjøl om storklubbene fra blant andre Spania, England, Italia, Frankrike og Tyskland heretter spiller i sin egen avdeling i kvalifiseringa, blir det ikke mye enklere for den norske seriemesteren å bli seedet i trekninga til siste kvalifiseringsrunde.

- Rosenborg vil muligens bli seedet, men det blir egentlig like vanskelig fordi det nå blir fem i stedet for 16 plasser, slår Skutle fast.

Derimot er han positiv til forandringene i UEFA-cupen, en prosess han og RBK har bidratt i. I stedet for åtte grupper på fem lag med to hjemme- og to bortekamper, blir det heretter tolv grupper på fire der alle møter alle hjemme og borte.

Så lenge den norske seriemesteren kommer seg gjennom den første kvalifiseringsrunden til Champions League er de sikret spill i UEFA-cupen.

- Uansett om man taper i andre eller i tredje kvalikrunde, går man inn i UEFA-cupen. Det er en forbedring, sier Skutle, og sikter til at klubbene hittil har måtte kommet til tredje og siste runde før man fikk "fallskjerm".

En annen positiv utvikling er at UEFA gjør om på fordelinga av TV- og premiepenger.

- Det blir mer penger både i UEFA-cupen og i kvaliken til Champions League. UEFA tar over markedsrettighetene allerede fra tredje kvalikrunde, noe som gir mye mer penger enn i dag til klubbene som kommer seg dit, forteller Nils Skutle.

Nytt oppsett for Norge (18. plass):

Seriegull: Champions League 1. kvalikrunde for nasjonene 13-52
Seriesølv: UEFA-cup 3. kvalikrunde
Seriebronse: UEFA-cup 2. kvalikrunde
Norgesmester: UEFA-cup 3. kvalikrunde

Det blir tre kvalikrunder i Champions League og fortsatt fire i UEFA-cupen.

For øvrig er det bestemt at Intertoto-cupen blir lagt ned, så neste sommer blir første og siste gang Rosenborg får mulighet til å delta.

Les mer: Detaljert informasjon om forandringene


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Forandringer i europacupene» i forumet! Diskutér «Forandringer i europacupene» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb