English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Enormt fokus på RBK
Skrevet av Thomas Myren, 25. november 2007, 14:05

Fotball-Europa vender øynene mot Trondheim foran gruppefinalen mellom Rosenborg og Chelsea.Torsdag og fredag var den engelske TV-kanalen Sky Sports i byen for å lage en stor forhåndsreportasje om den største kampen på Lerkendal siden kvartfinalen mot Juventus i 1997.

- De fokuserte på den lille, spesielle klubben, som spiller om en videre plass i Champions League. I tillegg ville de vite mer om Steffen Iversen sin posisjon i RBK. Dessuten var de interesserte i vinterklimaet, som de sjøl fikk oppleve, humrer presseansvarlig i Rosenborg, Harald Pedersen, til rbkweb.no.

Pågang fra aviser
Sveitsiske Neue Zürcher Zeitung og svenske Expressen har vært henholdsvis tre og to dager i Trondheim for å granske "fenomenet Rosenborg".

- Svenskene lurer på hva RBK gjør bedre enn tilsvarende svenske klubber. De fokuserte også på Roar Strand, som kontiniutetsbærer og bidragsyter til resultatene, sier Pedersen, som legger til at også Mikael Dorsin og Fredrik Stoor får godt med spalteplass hos sine landsmenn.

Interessen for kampen er naturligvis også stor i England.

- Det enormt mange spørsmål og henvendelser på telefon fra engelske aviser, forteller Harald Pedersen.

Særlig RBK-spillerne som tidligere har spilt de britiske øyer, Steffen Iversen, Bjørn Tore Kvarme, Vidar Riseth og Lars Hirschfeld, blir viet stor plass.

Lader opp på kampdag
Også i timene før avspark på onsdag blir det mye omtale. Sky Sports har den bredeste dekninga:

- På nyhetskanalen sin skal de ha live-innslag fra Lerkendal hver time fra klokka 12 på kampdagen. I tillegg sender de naturligvis kampen, forteller Pedersen.

Jämtlandsredaksjonen til Sveriges Radio flytter like godt hele formiddagssendinga til Brakka.

- Ettersom vi dessverre ikke har noe eget topplag i fotball i vårt område er det naturlig at det blir stort interesse når det går bra for Rosenborg. Den typen utenlandske topplag som Rosenborg får møte i Champions League er det jo sjeldent vi får sjansen å oppleve i Sverige, slår programleder Lotta Löfgren fast.

- Vi gjorde en lignende innsats i Trondheim for et par år siden i forbindelse med at RBK møtte Real Madrid med Beckham & Co. Det ble en bra direktesendning, men dessverre ingen framgang i matchen for RBK. Vi håper på bedre lykke denne gang, fordi vi vil gjerne oppleve ordentlig seiersstemning på Lerkendal! Det hadde vært noe å rapportere hjem om dagen etter, smiler Löfgren.

Sprengt kapasitet
Rosenborg har i løpet av ti år fått god erfaring i å arrangere kamper i Champions League, men utfordringene er store mot Chelsea. I tillegg til mellom 130 og 150 skrivende journalister og TV-medarbeidere - deriblant 50 engelske - vil flere titalls fotografer dekke kampen.

- Vi har altfor få presseseter med bord, men får det nok til på et vis ved å spre journalistene på vanlige seter. Vi er overbooket i forhold til kapasiteten, medgir Harald Pedersen.

Akkurat det kan også hoteller i Trondheim og omegn skrive under på. Både journalister og tilreisende tilskuere får lang vei tilbake til senga etter det som forhåpentligvis ender i hjemmeseier.

- Det er store problemer å skaffe hotellrom. Folk ringer til Rosenborg for å spørre om vi kan hjelpe dem, men det er ikke enkelt når de nærmeste ledige rommene er på Røros og Oppdal! smiler Pedersen.

PS! Tidligere har blant andre Champions League Magazine, World Football og Deutsches Sportfernsehen tatt for seg RBK.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Enormt fokus på RBK» i forumet! Diskutér «Enormt fokus på RBK» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb