English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- UEFA-cup er god erstatning
Skrevet av Thomas Myren, 25. april 2007, 16:02

Milan, Real Madrid og Liverpool er blant de mulige motstanderne til Rosenborg i kvalifiseringa til Champions League. Likevel er mulighetene for spill i Europa fram mot jul høyst til stede.

Tøff mesterliga-kvalik (29.01.07)

I fjor ble det som kjent ingen europacup på RBK, som sank fra 65. til 80. plass på klubbrankinga til UEFA. Rosenborg er ikke lenger seedet i den avgjørende kvalifiseringsrunden, og dermed blir det veldig vanskelig å komme seg inn i det aller gjeveste selskapet igjen.

- Inntil videre vil 2. kvalikrunde være viktigst for oss. Vinner vi der, får vi enten spille Champions League eller UEFA-cup, sier Rosenborg-direktør Nils Skutle til rbkweb.no.

Avansement fra 2. runde bør være overkommelig ettersom Beitar Jerusalem på papiret er den vanskeligste motstanderen RBK kan trekke. Problemene begynner i den påfølgende runden, der Rosenborg sannsynligvis blir rangert som klubb nummer 21 av 32, og dermed møter en av de 16 best rangerte. Kvaliteten på de mulige motstanderne varierer, og for eksempel Anderlecht, Bordeaux, Glasgow Rangers og Real Zaragoza skal være mulige å hamle opp med.

Viktig å samle poeng
Dersom Rosenborg likevel blir slått ut i 3. kvalikrunde, venter 1. runde av UEFA-cupen. Der blir RBK seedet i trekninga, og har dermed en svært god sjanse til å avansere til gruppespillet i turneringa. I så fall blir det fire nye kamper fram mot jul.

- Det vil helt sikkert kunne gi oss både gode kamper, muligheten til å sanke UEFA-poeng samt god økonomi, slår Skutle fast.

Seiere og uavgjort i de to europacupene er nemlig like mye verdt i form av poeng, henholdsvis to og ett. Sjansen for å forbedre rankinga er dermed størst i UEFA-cupen, der det samlet blir seks kamper med mer overkommelig motstand. TV- og billettinntektene vil på sin side variere etter attraktiviteten til motstanderne.

Ny UEFA-cup
Uansett vil det kunne ta flere år før RBK igjen blir seedet i kvalifiseringa til Champions League. Derfor har Skutle gjennom sitt verv i European Football Forum bidratt til å gjøre UEFA-cupen til en enda bedre erstatning.

- Vi i RBK har i lengre tid jobbet for å gjøre UEFA-cupen mer attraktiv og til en spennende arena for oss og andre norske klubber, forteller Skutle.

Et synlig resultat av arbeidet er at gruppespillet blir forandret fra og med 2009/10-sesongen. I stedet for grupper på fem lag med to hjemme- og to bortekamper, blir det heretter grupper på fire der alle møter alle hjemme og borte. Dessuten er det bestemt at UEFA skal ta over markedsarbeidet for å skape større inntekter fra sponsorer og TV.

- Hvor god økonomi det blir, gjenstår å se, men etter omleggingen i 2009 tror jeg en deltagelse der kan bli relativt lukrativ. Det vil bli mye større inntekter, kanskje like store som da vi første gang ble med i Champions League i 1995, sier Skutle.

Sammen med billettinntektene vil det kunne si så mye som 20-30 millioner kroner. Til sammenligning ligger inntektene i Champions League på i overkant av 80 millioner.

Men inntil videre er det årets deltagelse som gjelder:

Viktige datoer
29.06. Trekning 2. kvalikrunde
01.08. 2. kvalikrunde 1. kamp
03.08. Trekning 3. kvalikrunde
08.08. 2. kvalikrunde 2. kamp
15.08. 3. kvalikrunde 1. kamp
29.08. 3. kvalikrunde 2. kamp
30.08. Trekning gruppespillet

Sannsynlige motstandere i 2. kvalikrunde:
Beitar Jerusalem, Israel
GKS Belchatow, Polen
Domzale, Slovenia
Elfsborg, Sverige
FK Sarajevo, Bosnia
Ventspils, Latvia
Zilina, Slovakia
Shelbourne, Irland
FH, Island
Kaunas, Litauen
Tampere, Finland
Sheriff Tiraspol, Moldova
Olimpi Rustavi, Georgia
Rabotnicki, Makedonia

Sannsynlige motstandere i 3. kvalikrunde:
AC Milan, Italia
Liverpool, England
Arsenal, England
Real Madrid, Spania
Benfica, Portugal
Ajax, Nederland
Celtic, Skottland
Stuttgart, Tyskland
Lazio, Italia
Bordeaux, Frankrike
Glasgow Rangers, Skottland
Shakhtar Donetsk, Ukraina
Besiktas, Tyrkia
Anderlecht, Belgia
Real Zaragoza, Spania
Dinamo Kiev, Ukraina

PS! De fleste seriene i Europa blir avsluttet først i mai og juni, og dermed kan det bli endringer.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- UEFA-cup er god erstatning» i forumet! Diskutér «- UEFA-cup er god erstatning» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb