English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
RBK blir aksjeselskap?
Skrevet av Thomas Myren, 10. februar 2005, 18:53

Rosenborg Ballklub drives som et ordinært idrettslag, akkurat slik som i 1917. Men i løpet av overskuelig framtid kan det bli en forandring på det.

Forventer overskudd på 35 mill. (01.10.2004)

Administrerende direktør Nils Skutle synes ikke staten legger forholdene til rette for toppidrett i Norge. Sjøl må han sitte og se på at hele 68 prosent av lønnsbudsjettet i RBK forsvinner i skatter og avgifter.

Delvis på grunn av dette opprettet mange av konkurrentene til RBK egne aksjeselskap på midten av 90-tallet. Nå utelukker ikke Skutle at også Rosenborg går bort fra statusen som idrettslag. Et nytt aksjeselskap vil ta seg av den daglige driften av klubben, og dermed også bli arbeidsgiver til spillerne.

- Vi kan ikke bli for kreative, men det er grenser for hvor mange år vi kan leve med et skattesystem som er så til de grader urettferdig. Den dagen kan komme da vi også blir nødt til å se på andre organisasjonsformer av skattetaktiske årsaker, sier han til til magasinet Tekna.

Man kan trygt si at Rosenborg misliker dagens skatteordning.

- Jeg blir helt matt av at politikerne ikke skjønner konsekvensene av dagens marginalbeskatning. Flere av våre ansatte beskattes med 55 prosent, og av dette skal vi betale 26,5 prosent arbeidsgiveravgift. Dermed havner mer enn to tredeler av vårt lønnsbudsjett hos staten, sier en oppgitt Skutle.

RBK-direktøren har ikke mye pent å si om regjeringen, men er enda mer misfornøyd med opposisjonen på Stortinget.

- Det utrolige er at jeg har snakket med stortingspolitikere som ikke engang vet at vi betaler 26,5 prosent arbeidsgiveravgift for lønnsmottakere over 800 000 kroner! Da er det kanskje ikke så rart at de ikke klarer å vedta et fornuftig skattesystem...

- Populistiske politikere er demokratiets svøpe. Da regjeringen ville senke marginskatten, ble dette framstilt som en gavepakke til de rike. For noe tull! Det skulle redusere gapet mellom de av oss som følger politikernes intensjoner og spilleregler, og kreative skatteplanleggere som utnytter delingsmodellen og skattetekniske smutthull, slår Nils Skutle fast.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «RBK blir aksjeselskap?» i forumet! Diskutér «RBK blir aksjeselskap?» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb