English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Brann - Rosenborg 1-2
Skrevet av Thomas Myren, 28. oktober 2018, 22:12

RBK fjernet enhver tvil om at gullet hører hjemme i Trondheim.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Stolt som trener
- Jeg ønsker alltid å gjøre fansen glade
- Vi vet hva som skal til
- Du går inn i en dyrisk modus
Bilder fra Brann - Rosenborg


BERGEN (rbkweb.no): - Det føles naturligvis veldig godt. Alle så fram til denne seieren. Det var en kamp som vi måtte vinne, og til slutt ble det også en fortjent seier. Jeg er veldig glad, smilte Rini Coolen.

Med forsprang på fem poeng og elleve mål bedre målforskjell trenger Rosenborg i praksis bare én seier og én uavgjort på de tre siste kampene for å sikre seriemesterskapet på egen hånd.

- Vi er veldig nære. Vi fortjener å være i den situasjonen, slo Coolen fast.

Issam Jebali var fortsatt lårskadet, men ellers kunne nederlenderen velge fritt etter mye sykdom og skader de siste ukene - og rotasjon i Salzburg. Samuel Adegbenro og Pål André Helland startet for første gang siden henholdsvis mars og august.

Brann hadde håp om å ta over serieledelsen på utsolgt stadion, men det var RBK som startet klart best på en delvis frossen bane fordi vertene hadde glemt å skru på undervarmen. Spesielt ille var det på den sida der det bygges ny tribune.

- Vi forsvarte oss bra, tok overganger og var farlige på dødballer - som vanlig. Mot et godt hjemmelag på bortebane er det bra, syntes Anders Konradsen.

Den første store sjansen kom da Markus Pettersen bokset et framspill rett tilbake til Konradsen. Ballen spratt til Nicklas Bendtner, som skjøt mot delvis åpent mål. Brann-reservekeeperen fikk reddet med foten.

Konradsen stupheadet den påfølgende corneren fra Vegar Eggen Hedenstad mot første stolpe, der Steffen Skålevik reddet. Ballen spratt videre i både Even Hovland og Gilli Rolantsson før Adegbenro fikk skutt i mål via hælen til Taijo Teniste.

- Jeg så plutselig ballen og skjøt, gliste Adegbenro.

Bare to minutter senere doblet Mike Jensen ledelsen etter ei elegant stikkpasning fra Bendtner. Fra hjørnet av femmeteren skjøt kapteinen tunnel på Pettersen, slik at ballen rullet sakte over streken.

- Det er det vi har arbeidet med: Trenerne har hele tida sagt at vi må forsøke å score tidligere. Fordi det kan ordentlig styrke moralen vår. Vi er glade for at vi var kjappe i dag, kommenterte Adegbenro.

Helland skjøt etterpå like utenfor lengste stolpe, før Birger Meling elegant ble spilt gjennom av Anders Trondsen. Skuddet fra omtrent samme posisjon som 2-0-målet ble denne gang reddet av Pettersen med tåa.

- Vi burde ha avgjort kampen i 1. omgang. Jeg tror vi hadde tre-fire store sjanser. Det gjorde meg stolt som trener, kommenterte Coolen.

Brann kom likevel mer med i kampen før pause, og innbytterne Deyver Vega og Daouda Bamba satte ordentlig fart på hjemmelaget. Etter bare tre minutter ble et frispark stusset videre til Vega, som reduserte med et kontrollert skudd.

Så sleivsparket André Hansen ordentlig på et tilbakespill fra Meling. Bamba fikk ballen, men Hansen rettet opp sin egen feil med en akutt fotparade.

Resten av kampen var Rosenborg langt flinkere til å holde Brann unna. Bergenserne kom aldri nærmere enn svake skudd utenfor og heading mot Hansen fra Peter Orry Larsen, som ble dømt offside.

- De får selvfølgelig litt vann på mølla når de får 2-1, men vi vet hva som skal til. Vi har vært i sånne situasjoner før. Det hjelper på, konstaterte Hovland etter at han og lagkameratene hadde feiret heftig ute på banen foran bortesupporterne.

Kampfakta

Brann1-2ROSENBORG
Deyver Vega 48Samuel Adegbenro 14
Mike Jensen 16

Søndag 28. oktober 2018 20:00
Eliteserien, Brann stadion, Bergen
12 914 tilskuere og vist på TVNorge

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Even Hovland, Tore Reginiussen, Birger Meling - Anders Konradsen, Mike Jensen, Anders Trondsen (Marius Lundemo 79) - Pål André Helland (Djordje Denic 83), Nicklas Bendtner, Samuel Adegbenro (Yann-Erik de Lanlay 55)

Gult kort RBK: André Hansen

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Erlend Reitan, Besim Serbecic, Jonathan Levi og Alexander Søderlund


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Brann - Rosenborg 1-2» i forumet! Diskutér «Brann - Rosenborg 1-2» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb