English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Shkendija - Rosenborg 0-2
Skrevet av Thomas Myren, 30. august 2018, 22:05

To fantastiske strafferedninger fra André Hansen på 0-0 la grunnlaget for den tredje europaligadeltakelsen på fire år.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Jeg er veldig stolt
- Vi behøvde å være litt heldige
- Det var hektisk
- Vi må løfte oss betydelig til gruppespillet
- Det var nervøst og tøft
Bendtner ut med lårskade
Bilder fra Shkendija - Rosenborg
Duket for nytt gruppespill
Sikter mot minst 80 millioner kroner


- Det var hektisk og nok å gjøre i dag, men heldigvis har vi en fantastisk keeper som redder oss, smilte Tore Reginiussen til rbkweb.no.

Anders Trondsen var ikke klar for å starte i Makedonia etter lyskeskaden, og Rosenborg stilte dermed med samme lag som i hjemmekampen. Det var tydeligvis fortsatt uvant å spille med to indreløpere igjen, og laget hang ikke sammen i 1. omgang.

Shkendija hadde fått fornyet pågangsmot etter bortemålet i Trondheim og gikk brutalt til verks: Allerede etter et par minutter lønset Ennur Totre et langskudd, som utfordret Hansen. Shkendija fortsatte med et farlig framspill og et mål annullert for offside, før dramet startet for alvor etter 20 minutter:

Vegar Eggen Hedenstad var både uheldig og litt udyktig, da berøringa hans på skuldra til Besart Ibraimi var nok til å få straffespark i mot. Ibraimi gikk sjøl fram og skjøt lavt mot høyre. Hansen fikk akkurat dyttet ballen i stanga med fingertuppene! Birger Meling fikk dessuten kastet seg ned og blokkert forsøket fra Valmir Nafiu på returen.

Izair Emini fulgte opp med et skudd utenfor fra godt hold. Utover omgangen fikk Rosenborg litt bedre kontroll, men var langt unna å skape ordentlige sjanser sjøl.

Rett etter pause mislyktes Even Hovland med å klarere ballen. Reginiussen forsøkte å rydde opp, men kaptein Armend Alimi fanget ballen akkurat i det han fikk Hovland i ryggen og kastet seg framover. Ny straffe til hjemmelaget.

Denne gang skjøt Emini mot venstre. Skuddet var omtrent i "keeperhøyde", og med et fint sprang var André Hansen så tidlig på plass at han nesten kunne ha fanget ballen i fast grep.

- På den andre straffen blir brodden tatt litt ut av dem. De skjønner at i dag er ikke dagen! gliste Hansen til TV2.

Bare minutter senere var Hovland nær å flikke ballen RBK i ledelsen etter at Nicklas Bendtner hadde headet et frispark tilbake foran mål. Hansen rakk nok ei flott redning på et langskudd, før sammenlagtseieren i praksis ble ordnet:

Hedenstad slo corner, som en makedoner headet tilbake i feltet. Marius Lundemo fikk tåa på ballen, som trillet videre til Issam Jebali. En ivrig Hovland kom springende og sparket sammen med tuniseren.

- Jeg føler i hvert fall sjøl at jeg treffer ballen med tåspissen. Issam skyter vel samtidig, men jeg føler at jeg treffer godt på ballen. Til sjuende og sist er det viktigste at vi får mål. Om det var mitt eller hans får vi avgjøre på video kanskje, smilte Hovland.

At Bendtner deretter måtte hjelpes av banen med trolig strekk i høyrelåret etter et langskudd, var den eneste nedturen i Skopje.

All tvil om gruppespill ble fjernet seks minutter før full tid, da Reginiussen helt umarkert fikk stige til værs ved bakerste stolpe og stange inn et frispark fra Hedenstad.

- Det er en merkelig kamp. Vi blir presset, og de har noen gode muligheter i tillegg til to straffespark og et annullert mål. Så vi leverer ingen god kamp her i dag. Men vi kommer oss videre takket være André Hansen, som gjør en fantastisk kamp. Så vi må takke ham for at vi går videre i Europa, oppsummerte Hovland.

Trekninga av gruppespillet er i morgen klokka 13.

Kampfakta

Shkendija0-2ROSENBORG
Even Hovland 67
Tore Reginiussen 84

Torsdag 30. august 2018 20:15
Europaliga 4. kvalifiseringsrunde, Filip II arena, Skopje, Makedonia
6000 tilskuere og vist på TV2 Zebra

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Even Hovland, Tore Reginiussen (Besim Serbecic 87), Birger Meling - Mike Jensen, Marius Lundemo, Anders Konradsen - Jonathan Levi (Djordje Denic 62), Nicklas Bendtner (Alexander Søderlund 74), Issam Jebali

Gult kort RBK: Even Hovland

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Erlend Reitan, Alex Gersbach og Anders Trondsen


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Shkendija - Rosenborg 0-2» i forumet! Diskutér «Shkendija - Rosenborg 0-2» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb