English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Det er ting som vi ønsker å gjøre om på
Skrevet av Thomas Myren, 19. juli 2018, 20:39

Rini Coolen er klar for å lede Rosenborg til suksess både i hjemlige og europeiske turneringer.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Født: 10.02.1967
Fødested: Arnhem, Nederland
Klubber som spiller: Go Ahead Eagles, Heracles, De Graafschap og Alkmaar
Klubber som trener: Heracles (assistent), Twente, AGOVV Apeldoorn, RBC Roosendaal, Adelaide United, Aruba og Al Shabab (assistent)
Les mer
- Jeg har vært hovedtrener i mange klubber. De siste årene har jeg mest vært akademisjef, og det er årsaken til at jeg havnet her. Men jeg vet hva det innebærer å være hovedtrener. Jeg har blitt spurt om å hjelpe til, og jeg sa ja. Så det blir rollen min de kommende månedene, slår Coolen fast overfor rbkweb.no.

51-åringen tar over ansvaret for førstelaget på ubestemt tid etter at Kåre Ingebrigtsen fikk sparken i ettermiddag. Coolen kom til Lerkendal i vinter etter å ha vært hjelpetrener for Al Shabab i Dubai i 2016-17. Forut var han akademisjef i PEC Zwolle og samtidig landslagssjef for Aruba.

- Er likevel erfaringa som trener i Twente den mest relevante å ta med seg i den nye jobben?

- Twente er en av de ledende klubbene i Nederland. Også der kom jeg fra akademiet og tok over førstelaget. Og det gikk fint. Så det kan forhåpentligvis være et godt eksempel. Jeg ser tilbake på ei veldig fin tid der.

- Nå er jeg i en klubb på europeisk nivå, så det blir ei ny erfaring for meg. Vi får se hvordan det går!

- Hvordan vil du beskrive din egen spillestil?

- Jeg vet ikke om det er så viktig hvordan jeg liker å spille. Det viktigste er at alle kjenner spillestilen til Rosenborg og vet hva man kan forvente. Det må kombineres med å få resultater.

- Resultatene fram til nå har vært OK. Det hadde vært fantastisk om vi kunne ha fortsatt å få slike resultater og samtidig prøve å spille litt bedre. Det er en stor jobb, men vi må prøve å få det til.

- Vi må få tilbake energien, som ikke var der hele tida i forrige kamp - sjøl om vi måtte vinne. Hvorfor det var sånn, greier man ikke å finne ut så kjapt. Men det er ting som vi ønsker å gjøre om på.

- Vi er ikke tryllekunstnere, så vi må arbeide veldig hardt med spillerne og trenerne for å forbedre oss.

- Du ser en del mindre justeringer som kan gi god effekt?

- Vi må forholde oss til mange skader og spillere som ikke er tilgjengelige. Vi må finne riktig balanse i laget. Vi må få resultater og samtidig spille gode kamper. Alle trenere ønsker det.

- Som jeg sa, er det få klager på resultatene. Det er mer spørsmål om måten som laget har spilt på. Jeg forstår det. Så blir det opp til oss å se om vi kan forandre på det. Og en ting som må komme tilbake i laget er helt klart energi.

- Hva blir den første oppgaven?

- Jeg begynner å prate med trenerkollegene mine i morgen og på lørdag for å forberede alt til den første treninga på søndag. Da vil vi selvfølgelig begynne med et møte med spillerne og gå gjennom en del ting. Det gjelder å komme fortest mulig i gang, slik at vi er "back in business".

- Allerede på onsdag venter Celtic.

- Jeg begynner å tenke på den kampen i kveld. Resten av støtteapparatet vet allerede litt om motstanderen, men vi begynner å arbeide med det i morgen.

- Det var to jevne kamper i fjor, så det fins en god mulighet også i år.

- Du har alltid en sjans! I europacup må du alltid få resultater, ellers så forsvinner du ut i den runden. Fokuset er ganske enkelt: Du må få et resultat.

- Hvor lenge skal du være trenervikar?

- Vi har ikke snakket om det, for å være ærlig. Det kan bli til sesongslutt, men det er ikke noe som klubben har avgjort. Det vil uansett ikke bli min avgjørelse.

- Jeg skal gjøre mitt beste uke for uke, og se hva vi kan gjøre og hvor langt vi kan nå. Det blir min rolle.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Det er ting som vi ønsker å gjøre om på» i forumet! Diskutér «- Det er ting som vi ønsker å gjøre om på» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb