English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Har fått tilbud utenfra
Skrevet av Marius Dahl, 29. april 2015, 18:43

I dag forlenget Jonas Svensson sin kontrakt med Rosenborg, og verdalingen er klar for spill på Lerkendal ut 2018. Utenlandsdrømmen er derimot ikke knust.


Foto: Thomas Karlsen

- Jeg syns det er artig om dagen, og jeg tror vi har noe stort på gang i Trøndelag - igjen. Det er fin harmoni i spillergruppa, og jeg føler jeg har utviklet meg hver dag i det man fortsatt kan kalle en ny rolle for meg.

- Jeg føler jeg fortsatt trenger tid. Det er artig å spille kamper på Lerkendal om dagen og det snakkes om Rosenborg over hele Trøndelag. En positiv giv som er rundt oss, det vil jeg gjerne bidra til.

Slik forklarer han hvorfor han signerte for tre nye år med Rosenborg. Allerede er det gått fire år siden han kom inn på tampen av 4-4-kampen mot Lillestrøm i 3. serierunde i 2011.

- Det er ganske utrolig å tenke på at dette blir den femte sesongen min. Vært med på mye, begynner å få god erfaring. Har jo blitt en kontinuitetsbærer i klubben, det var jo bare Dorsin som var her da jeg kom opp, av de som er her nå, minner han om.

- Håper på mer valuta for all strevinga og jobbinga i årene fremover. Det har ikke vært de største øyeblikkene, med feiring av gull og sånne ting. Det er den skikkelige desserten, men det har vært fine år, sier Svensson.

Det foreløpig siste seriegullet ble altså sikret høsten før Svensson debuterte i eliteserien.

- Det er et poeng som jeg har ekstremt lyst på. Kjedelig for meg personlig å ikke ha klart det ennå og kjedelig for klubben og supporterne. Det irriterer meg litt, men vi har gode muligheter i år, sier 22-åringen.

Morgendagens kamp mot Start blir Svenssons 150. kamp for klubben, en imponerende milepæl av unggutten. Med flere seriekamper i året enn rekordholder Roar Strand hadde på 1990- og 2000-tallet, er det nærliggende å snakke om rekorder selv om Svensson fortsatt er ung og har muligheter til å dra ut.

- Utgangspunktet er bra i hvert fall! Umulig å spå hva som skjer. Nå er utgangspunktet at jeg skal være her i tre og et halvt år til, men man vet jo at ting kan skje. Jeg har en drøm om å spille ute også. Det er jeg nødt til å ha hvis jeg skal utvikle meg, at jeg har noe å strekke meg etter. Så får vi se om den muligheten kommer eller ikke. Jeg er stolt av at jeg har så mange kamper, sier han.

- Var det tilbud utenfra nå?

- Ja, det finnes muligheter. Agenter formidler. Hadde lyst til å være her og det beste for karrieren min rent fotballmessig. Jeg tror jeg ennå har ting å utvikle meg på her, hvis ikke hadde jeg ikke signert. Vi får se hva som skjer hvis jeg presterer på den store, grønne matta, sier Svensson.

Men ville Jonas Svensson vært god nok for en større liga nå?

- Det er litt vanskelig å si, men jeg har fått bra ballast her, spilt mye landskamper, mange tippeligakamper og vært med på mye. I og med at jeg signerte ny kontrakt ligger det i kortene at jeg føler jeg har mer å gjøre her. Så vet man aldri, hvis Rosenborg får et tilbud de er fornøyd med. Akkurat nå syns jeg det var best å signere her, sier verdalingen.

I løpet av fjoråret ble han omskolert til høyreback etter å ha blitt tatt opp som midtbanespiller. Fortsatt føler han at han kan utvikle seg mer der.

- Jeg er back på fulltid, jobber som back og blir regnet som back. Føler meg som en back, men det er fortsatt ting å jobbe med. Ting som jeg ikke har hatt fokus på tidligere, som plutselig blir veldig viktig for meg, sier Svensson.

- Defensivt fokus som back, men det jeg jobber mest med er det offensive. Jeg vil være involvert i mål, så jeg jobber med innleggene mine hver dag. Det har jeg aldri fokusert på tidligere, som indreløper og sentral midtbane har jeg ikke trengt det. Dette er noe nytt. Jeg har tatt en god del steg siden jeg startet, der innleggene gikk både øst og vest. Nå er innleggsfoten okei, målgivende pasninger har vært målet mitt, sier han.

- Så ønsker jeg etter hvert å utvikle én-mot én-egenskapene, for det er situasjoner som oppstår mer som back enn som defensiv midtbanespiller. Det blir viktigere, å komme seg forbi folk en mot en som back og komme til innlegg, fortsetter backen.

- Tar du et baklengsmål på siden din i morgen mot at du leverer en assist i jubileet?

- Guttene ved min side er veldig opptatte av å holde nullen. Jeg har fått kjeft for å dure i angrep når vi har ledet stort, for de vil holde nullen. Fått med meg at det har vært et stort fokusområde, ler Svensson.

- For eksempel 1-1-målet mot Godset i forrige hjemmekamp...

- Den var i hovedsak min, men det var ingen som så han karen på venstresiden der. Det var dårlig. Men jeg tror vi skal skape mye sjanser i morgen, og det blir tøft for Start å score mål mot oss. Vi har vært såpass solide på hjemmebane, skapt mye og sluppet til lite. De gruer seg til å komme hit og det er akkurat slik det skal være, smiler Svensson.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Har fått tilbud utenfra» i forumet! Diskutér «Har fått tilbud utenfra» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb