English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Vunnet mest mot Brann
Skrevet av Marius Dahl og Thomas Myren, 18. januar 2014, 20:26

Av 84 eliteseriemøter med bergenserne har Rosenborg vunnet halvparten.


MANGE MÅL: Mikael Dorsin ga RBK ledelsen i hjemmepremieren mot Brann i fjor.

Foto: Thomas Karlsen

Den første seieren mot Sportsklubben var 4-0 i Bergen 23. mai 1968. Seieren på samme bane i juli i fjor var nummer 41 i rekka. Ingen andre eliteserielag har Rosenborg slått flere ganger.

Til gjengjeld skal Brann krediteres for å være en av utfordrerne som har turt å møte RBK flest ganger. Bare Viking med 88 kamper slår nemlig Branns 84 elitemøter med Rosenborg. Totalt har RBK møtt 47 forskjellige lag i den øverste serien siden debuten sesongen 1960/61.

At det har blitt målrike oppgjør mellom rivalene fra de to tidligere hovedstedene er ingen hemmelighet. Slik som i fjor har Rosenborg ofte scoret mange mål mot Brann, godt hjulpet av den berømte 10-0-seieren i 1996 og 9-0 på Lerkendal to år tidligere. Med 185 pinner på bergenserne er de det laget Rosenborg har scoret mest på i eliteserien.

Statistikken mot Brann fikk derimot en dårlig start i 1962. Året som omtales som et av få gullår i Bergen, ble et sort nedrykksår for Rosenborg. Lagenes første seriemøte 21. mai 1962 endte med hele 6-1 til hjemmelaget på Brann stadion. På Lerkendal 14. oktober samme år vant Brann 4-1 og kunne ferie sitt første nasjonale seriemesterskap, mens nedrykkskjebnen til Rosenborg ble beseglet.

Nils Arne Eggen har beskrevet opplevelsen som sin verste som spiller:

«I ubetenksom seiersglede, og uten tanke for konsekvensene, tok de to angrepsstjernene på Brann, Roald «Kniksen» Jensen og Rolf Birger Pedersen, av seg fotballskoene i sluttminuttene, og demonstrerte sin overlegenhet med leikbetonte sidesprang på strømpelesten. For titusener av Rosenborg-sjeler ble nederlaget på denne måten omforma og forsterka til nedverdigelse. Denne opplevelsen festa seg så sterkt i disse sjelene at 1990-tallets Brann-nederlag med ni og ti baklengs mot Rosenborg ikke skaper særlig medynk hos den gamle garde av lerkendøler», skriver Eggen i «Godfoten».

Først i 1968 var begge klubbene samtidig tilbake i 1. divisjon. RBK hevnet seg altså med 4-0 i Bergen, etterfulgt av hele 7-1 og 5-0 i de to påfølgende hjemmekampene. Odd Iversen scoret ni av målene i disse tre storseierne.

Våre lekekamerater fra fergekaia i Molde er for øvrig hakk i hæl i antall Rosenborg-tap med sine 39 nederlag. Med sine sju cuptap og ene tap i 2. divisjon i 1966 rykker Brann likevel alt i alt i fra som det laget Rosenborg har slått mest - altså 49 ganger.

Kan vi spille mot Brann hver uke?

Innbyrdes oppgjør i serienPoengsnitt i serienHjemmekamperBortekamperRekorder


Kilde: NIFS


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Vunnet mest mot Brann» i forumet! Diskutér «Vunnet mest mot Brann» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb