English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Pål André Helland

Pål André Helland
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Pål André Helland
Født 04.01.1990
Fødested Orkanger
Høyde / vekt 187 cm / 82 kg
KARRIERE
Posisjon Midtbane og angrep
Draktnummer 10
Tidl. klubber KIL/Hemne, Ranheim, Byåsen, Hødd
I RBK siden 2013
Overgangssum ukjent
Kontrakt til 31.12.2020
Landslag A-, G19-, G18-, G17- og G15-kamper


Helland debuterte i treningskampen mot Bodø/Glimt i januar 2008. Han fortsatte å imponere som kaptein for RBK2, og var samme høst med i A-stallen som hospitant. I januar 2009 ble han formelt tatt opp som seniorspiller.

- Han er en spennende spiller med ekstreme ferdigheter. Han har en fantastisk venstrefot, som er i europatoppen både i forhold til pasninger og skudd. Han har også et godt fotballhode, skrøt Erik Hoftun.

Helland fikk sin offisielle debut som innbytter i en NM-kamp på Gjøvik, og fikk deretter prøve seg mot Levanger og Strindheim i samme turnering. De første minuttene i serien fikk han borte mot Aalesund.

Utsiktene til mye spilletid utover høsten var likevel begrenset, og RBK valgte i august å låne ham ut til Ranheim, som kjempet om opprykk til 1. divisjon.

Lånet ble forlenget ut hele 2010-sesongen, men etter opprykket mistet han all tillit fra trener Per Joar Hansen. Etter bare to seriekamper på benken og én omgang i cupen valgte Helland å avbryte utlånet allerede i mai.

Han ble spilleklar for RBK igjen først da overgangsvinduet åpnet 1. august, og fikk gjennom hele høsten bare spille noen korte overtidsminutter mot Molde.

Likevel var det litt overraskende at Helland i januar 2011 bestemte seg på å gjøre et nytt forsøk på å etablere seg på Ranheim. Utlånet ble igjen mislykket, og RBK var heller ikke interessert i å hente ham tilbake 1. august.

Resultatet ble at han ble fristilt, og skrev under for Byåsen i 2. divisjon. Der fant han tilbake til motivasjonen, og spilte så godt at Hødd tilbød prøvespill og kontrakt.

2012 ble en stor opptur. Helland bidro sterkt til at Hødd spilte seg fram til cupfinale og overrasket alle. I finalen ble Tromsø slått etter straffespark.

Plutselig kom interesse fra andre klubber. Helland bestemte seg ikke for å forlenge kontrakten med 1. divisjonsklubben, og skrev under for RBK i juni 2013. Noen uker senere valgte Rosenborg å kjøpe ham fri for å kunne bruke ham allerede samme høst.

Til tross for viktige mål som innbytter var han langt unna laget fram til sommeren 2014. Men Kåre Ingebrigtsen ga umiddelbar tillit, og innen kort tid etablerte Helland seg. Belønninga var forlenget kontrakt - sjøl om han hadde over to år igjen av den gamle.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb