Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Vil fortsatt ha åpen garderobe
Skrevet av Thomas Myren, 22. november 2004, 21:57

Rosenborg tilbakeviser at man planlegger å stenge garderoben etter hjemmekampene. I stedet ønsker man å strekke seg langt for å videreutvikle dagens opplegg ved å slippe inn også kvinnelige journalister.


PANELET: Erik Hoftun og Rune Bratseth var to av representantene til Rosenborg i kveldens debattmøte med sportsjournalistene.

Foto: Thomas Myren

Mandag kveld inviterte Rosenborg og Trondhjems Journalistforening til paneldebatt i VIP-lokalene på Lerkendal. Temaet var Rosenborg og media. I salen satt representanter fra både lokal og riksdekkende presse, mens panelet besto av klubbdirektør Nils Skutle, sportsdirektør Rune Bratseth, lagkaptein Erik Hoftun, Adresseavisens Kjetil Kroksæter og Dagsavisens Tor Kise Karlsen.

- Møtet kom opp fordi jeg ble kontaktet av en frustrert journalist, Ståle Tonning, som har reagerer på det stadig tøffere klimaet mellom journalistene som dekker Rosenborg. Sammen med journalisforeningen ble vi enige om at det var ønskelig å kunne snakke ut om dette, forteller Nils Skutle til rbkweb.com.

I løpet av den halvannen times lange seansen fikk både klubb og pressen komme med sine syn på forskjellige aspekter.

- Det var greit å få noen synspunkter fra media. Nå skal vi la det synke inn, før vi arbeider videre med dette, sier Skutle.

Ikke et nytt problem
Som de fleste har fått med seg, stenger Rosenborg som eneste klubb i Tippeligaen kvinnelige journalister ute av garderoben på Lerkendal.

- Selv er jeg vant til å bli intervjuet av kvinner inne i garderobene på andre arenaer, og har ikke noen problemer med det. Imidlertid er det noen av spillerne som reagerer på dette, og føler seg utilpass, fortalte Erik Hoftun.

Dette er ikke første gang dette temaet har vært oppe. For drøye 15 år siden reagerte Gøran Sørloth kraftig på at Anita Fleime fra Aftenposten fikk adgang i garderoben, mens for fem år siden var problemet det samme som i dag. Den gang ble Mari By Rise fra Dagbladet stengt ute. Problemet løste seg raskt ettersom hun byttet arbeidsgiver og arbeidsfelt; Adresseavisen.

Til forskjell fra i de tidligere konfliktene har likestillingsombudet blandet seg inn denne gangen, og hun har slått fast at RBK bryter loven med ordningen sin. I forrige uke tydet mye på at RBK ønsket å løse problemet med å stenge samtlige journalister ute av garderoben.

Alle ønsker åpen garderobe
Dette har skapt kraftig motbør fra journalistkretser. Enkelte stilte spørsmål om RBK bevisst ønsket å bruke likestillingsproblemet for å få fred etter kampene. Dette ble tilbakevist på det sterkeste. I stedet ønsker også Rosenborg å beholde ordningen med åpen garderobe etter kampene.

- Vi må sette oss ned og prøve å løse dette problemet, slo Nils Skutle fast.

Etter all sannsynlig velger man å åpne døra for hunkjønn.

- Det må gå an å finne en praktisk løsning på dette, mente Hoftun.

Åpenhet fortsatt i fokus
I det hele tatt ønsker Rosenborg fortsatt å fokusere på åpenhet og folkelighet innad i klubben.

- Åpenhet ufarliggjør det meste, slo Rune Bratseth fast, og støttet seg til Nils Arne Eggens ord i "Godfoten" om at alle i RBK må ta seg god tid til pressen for å unngå feilaktige vinklinger og mulige konflikter.

Sammen med Skutle og Hoftun i særdeleshet opplevde han et enormt trøkk fra media i forbindelse med trenersaken nå i høst. Imidlertid følte ingen av dem at dette var negativt.

- Vi er i underholdningsbransjen og lever av at pressen skriver om oss, slo Nils Skutle fast.

Forandring de siste årene
Likevel var representantene fra RBK enige om at alt ikke er som det bør. Kampen om de største overskriftene har bare blitt større og større.

- I løpet av de 12 årene jeg og Rune har vært med, har det blitt en endring til det verre på dette området, sier Skutle.

Internett får en god del av skylda. Nå må papirutgavene "spe på" skikkelig den påfølgende dagen for å komme med noe nytt som selger. Dette har ført til at bisetninger slås opp som overskrifter og at sannhetene forvrenges, mente Rosenborg-delen av panelet.

Kveldens møte hadde egentlig ikke noe mål om å komme til noen konklusjoner, men som sagt, fikk begge parter luftet sine tanker og meninger.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Vil fortsatt ha åpen garderobe» i forumet! Diskutér «Vil fortsatt ha åpen garderobe» i forumet!