Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Se Lerkendal med tak!
Skrevet av Thomas Myren, 15. oktober 2004, 21:31

Fredag offentliggjorde Rosenborg de første skissene som viser hvordan Lerkendal stadion vil bli seeende ut med det planlagte taket.


TAK OVER HODET: Slik blir stadion med det skyvbare taket lukket.

Tegning: rbk.no

Vil ha skyvbart tak på Lerkendal (14.02.2004)

I vinter lanserte RBK planene om å gå i fotsporene til flere klubber ute i Europa, og bygge et skyvbart tak over stadion for å forlenge sesongen. Dette vil gi bedre spilleforhold i forbindelse med blant annet Royal- og Champions League.

I dag ble disse planene mer håndfaste i forbindelse med at skisser ble lagt fram.

- Det er et omfattende prosjekt som er krevende på mange fronter. For det første er det ikke bare enkelt teknisk sett å etablere en konstruksjon som gir tak over hodet. Dernest skal dette også passe inn med stadion og omgivelsene rundt, sier Rosenborg-direktør Nils Skutle til klubbens hjemmeside.

Prislappen vil være på mellom 50 og 100 millioner kroner. De framlagte skissene er utarbeidet av Selberg Arkitektkontor/Reinertsen. Taket vil bære skyvbart, slik at det kan åpnes og lukkes etter behov. Konstruksjonen vil bli holdt oppe av fire tårn i hvert av hjørnene av stadion samt vaiere.

Som skissene viser, vil ikke hjørnene bli bygd igjen. Dette visstnok fordi at man frykter glisne tribuner ved en utvidelse av kapasiteten.

Si din mening om Lerkendal med tak!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Se Lerkendal med tak!» i forumet! Diskutér «Se Lerkendal med tak!» i forumet!